CDA-fracties Noord-Veluwe zijn fileleed helemaal zat

Foto: Google Maps

 De CDA-fracties van de Noord-Veluwe roepen het kabinet op te investeren in de bereikbaarheid van de Noord-Veluwe. In een persbericht lichten ze toe waarom.

Ondanks de inspanning van de CDA fractie in de Tweede Kamer doet het kabinet alsof haar neus bloed. Daarom zijn de CDA-fracties van de Noord-Veluwe op zoek naar een zo breed mogelijke politieke en economische steun om de problemen op de A28, A 50 en N50 opnieuw bij dit kabinet onder de aandacht te brengen.

Elke verkeersdeelnemer op de A28, de A50 en de N50 op de Noord-Veluwe merkt bijna dagelijks de verslechterende verkeerssituatie op deze snel- en autowegen. De dagelijkse opsomming fileleed in Nederland en specifiek die in het hier bedoelde gebied getuigt daarvan. Dagelijks groeiende fileproblemen, ongelukken en andere vertragingen geven veel overlast en economisch verlies voor de in dit gebied opererende bedrijven. Daarnaast brengt het sluipverkeer, dat de vertragingen probeert te ontwijken, in toenemende mate problemen voor de bewoners in de omliggende gebieden. De toekomstige ontwikkelingen van Airport Lelystad zullen in de komende jaren de drukte op de genoemde wegen alleen maar laten toenemen.

Vanuit het CDA wordt de druk hoog opgevoerd. Dit kabinet kan wel investeren in de infrastructuur rondom de randstad, maar als het om de regio’s gaat laat ze die in de kou staan. Steun van meerdere colleges en gemeenteraden op de Noord- Veluwe is er volop. Verschillende bedrijvenkringen en – organisaties spraken eveneens hun steun uit. De Provinciale Staten van Gelderland schaarde zich ook achter deze initiatieven. Alleen dit kabinet laat het afweten.

Eerder al diende Gelders CDA-kamerlid Jaco Geurts een motie in over de verkeersproblemen op het wegvak van de A 28 tussen de Knooppunten Hoevelaken en Hattemerbroek. Dit voorstel kon niet op een meerderheid rekenen. Minister Schultz bleef bij haar standpunt dat het geen knelpunt was en werd daarin gesteund door de Tweede Kamerfracties van de VVD en PvdA.

De CDA-fracties in de Gelderse gemeenten, liggend aan de A28, A 50 en N 50, willen het hier niet bij laten zitten en zoeken steun voor het kenbaar maken van de verkeersproblemen op de A28, A 50 en N50 en de mogelijke oplossingen daarvoor bij de Tweede kamer commissie voor Infrastructuur en Milieu. De steun wordt gezocht bij alle in het gebied acterende politieke partijen en bedrijfsorganisaties.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen