BedrijvenKring Ermelo boos op wethouder Jan van Eijsden

Foto: Heimen van Diest (archief Grietje-Akke de Haas)

Voorzitter Heimen van Diest van BedrijvenKring Ermelo (BKE) was een van de insprekers in de commissie Infrastructuur en Ruimte dinsdagavond 1 december. Hij reageerde op uitspraken van wethouder Jan van Eijsden in de pers aangaande duurzaamheid.

Het bedrijfsleven zou volgens de wethouder te lauw reageren en weinig initiatieven ontplooien op het gebied van duurzaamheid. Dat was tegen het zere been van Van Diest.

Door Jeanne Dijkstra

Veel Ermelose ondernemers hadden volgens hem al in 2011 allerlei duurzame initiatieven ontplooid. “Maar het bleef van gemeentewege erg lang stil. Ermelo moet nog flink wakker worden geschud, vinden wij. We zijn blij dat we nu lezen in stukken dat de Gemeente nu in actie komt. We zijn daar blij om.”

Van Diest sprak er zijn verbazing over uit dat de wethouder in artikelen in onder meer De Stentor en ErmeloNext.nl had gezegd dat er nauwelijks ondernemers zijn die hun bedrijf energiezuinig willen maken. “Daar hebben wij moeite mee, de uitlatingen staan namelijk in schril contrast met de conclusies na een onlangs gehouden bijeenkomst, waar twintig gemotiveerde ondernemers hun bijdrage leverden. BKE herkent deze typering niet en wij komen nu juist op voor die ondernemers. Het is vervelend dat op deze manier het draagvlak voor samenwerking wordt ondermijnd.”

Van Diest benadrukte dat BKE achter de ambities van de gemeente staat, maar dat zij de kar niet zelf zouden gaan trekken. “Het zijn en blijven wel uw ambities. Wel krijgt u onze steun bij het creĆ«ren van draagvlak voor duurzaamheid en communicatie naar onze leden, kennisoverdracht et cetera.

Banner OosterhoffPoolen 300x125

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen