CDA Ermelo wil Strand Horst terug

Foto: Eigen foto

De huidige situatie van Strand Horst waarbij een overgroot deel van het gebied omgeven is door 2,5 meter prikkeldraad en gebruikt wordt voor landbouwdoeleinden, is CDA Ermelo een doorn in het oog. Volgens raadslid Corry Mosterd heeft Strand Horst juist badgasten veel meer te bieden.

Stranden zijn immers weer in trek, concludeert Mosterd. “Wat zou het toch geweldig zijn als de gemeente Ermelo een gebied als Strand Horst waar nu veel surfers actief zijn weer geheel open gesteld zou worden voor de inwoners en toeristen van Ermelo en omstreken.”

Want, vindt het CDA Ermelo-raadslid: “Dat kan toch niet bedoeling zijn geweest bij de aanleg van het gebied en de overdracht naar RGV (Leasureland). Het mooiste gedeelte van het strand is niet meer toegankelijk, afgesloten voor toeristen, inwoners van Ermelo en omstreken. Zeker je kunt nog naar het strand bij Horst , een smalle strook links bij de parkeerplaatsen (betaald, Ermelo heeft toch gratis parkeren hoog in het vaandel?) en rechts onder de bomen en een stuk strand, waar als het een beetje waait ook de surfers naar toe trekken.

Maar kijkend naar de huidige recreant, sluit dit dan aan bij de wensen? Is het aantrekkelijk, fraai, prettig toeven? Kun je er lekker zwemmen? Is er vermaak voor jong en oud?

Genietend van een vakantie in eigen land, eigen gemeente, is het voor Corry Mosterd bijzonder om te ervaren hoe het ook kan. Bij de buren aan de overkant, gemeente Zeewolde heeft in 2012 een prachtig strandgebied gecreëerd, met een zogenaamde Atol een buitenzwembad in het Wolderwijd, en stranden op thema (gezinnen, jongeren, rust, en honden), mooie speeltoestellen en een strandpaviljoen.

Maar ook in onze buurgemeente Harderwijk zijn de stranden weer in trek, zorgen voor een attractief geheel.” Mosterd ziet genoeg mogelijkheden voor strand Horst en legt het werk als raadslid zeker niet stil in zomer.

“Wat zou het toch geweldig als we Strand Horst nog meer kunnen betrekken bij een onze recreatiegebieden, zoals beschreven in de structuur visie en het collegeprogramma, recreatiefunctie versterken”, besluit het Raadslid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen