Gemeenteraad Ermelo gaat wethouder Laurens Klappe ‘aan de tand voelen’ over nieuwe welzijnsorganisatie

Foto:

Nu de gemeente de regie in handen heeft, zijn de raadsleden van de commissie samenleving benieuwd naar de rol van Stichting Pinel, Stichting Welzijn Ouderen Ermelo en  Stichting Stimenz.Het college van burgemeester en wethouders nam de regie voor een nieuwe lokale welzijnsorganisatie in handen, nadat Stichting Pinel en Stichting Welzijn Ouderen Ermelo (SWOE) weigerden te fuseren met Stichting Stimenz (voorheen Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Veluwe (MDV) die is gefuseerd met de Apeldoornse Stichting Wisselwerk). Beide stichtingen vreesden namelijk voor de plaatselijke betrokkenheid van het welzijnswerk. Stimenz zette op zijn beurt de hakken in het zand omdat de stichting alleen heil zag in een fusie. 

Het in handen nemen van de regie zorgde voor de nodige onrust bij Stichting Pinel en SWOE, omdat men het gevoel heeft aan de zijlijn te worden gezet. SWOE lijkt inmiddels om en zet de schouders eronder. De bezorgdheid onder bestuur, medewerkers en vrijwilligers van Pinel heerst echter nog steeds. Geluiden die ook de leden van de commissie samenleving bereikten. Gisteravond nam Ben Noorloos, fractievertegenwoordiger van BurgerBelangen Ermelo, het voortouw om het onderwerp op de agenda te zetten voor de eerstvolgende vergadering van de commissie samenleving. 
Een Plan van Aanpak richt zich op één lokale welzijnsorganisatie in Ermelo per 1 januari 2015, waarbij de krachten worden gebundeld Stichting Pinel, Stichting Welzijn Ouderen Ermelo en  Stichting Stimenz. Klik HIER voor het Plan van Aanpak Stichting Welzijn Ermelo.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen