Uitslag VVD Ermelo- enquête zijlanen Harderwijkerweg open maakt geen indruk

Foto:

De Vondellaan, Da Costalaan en PC Hooftlaan blijven definitief ‘op slot’ voor gemotoriseerd verkeer. Dat valt op te maken uit de uitspraken van de meerderheid van de commissie Infrastructuur en Ruimte van de gemeenteraad, die gisteravond plaatsvond.

Dit ondanks een recent gehouden enquête in de buurt, die volgens VVD Ermelo uitwees dat van de 70 % van de benaderde 310 adressen die response gaven aan de enquête, 46% de lanen weer wil openstellen. Klik HIER voor eerdere berichtgeving.
Langslepende zaak
Bea van ’t Hul ( Progressief Ermelo) zei blij te zijn met de richting waarvoor het college van burgemeester en wethouders nu heeft gekozen. Klik HIER voor eerdere berichtgeving. “Wij zijn blij dat een langslepende zaak eindelijk wordt afgesloten. Progressief Ermelo is overigens altijd voorstander geweest van de zijlanen dicht. Bovendien bereiken ons andere geluiden dan de VVD Ermelo. Mensen die wij spreken hebben het over een luxe probleem en zeggen; ‘Laat de boel toch dicht’.”
Stoppen met deze soap
Ook voor Ronald van Veen ( ChristenUnie Ermelo) die het Duurzaam Veilig-principe hoog in het vaandel heeft staan, mogen de lanen afgesloten blijven. Dick te Brake (CDA Ermelo) sluit zich ook aan bij het standpunt van het college, ondanks de motie waarmee CDA Ermelo in 2012 afdwong dat de lanen zou worden opengesteld voor verkeer dat vanuit de wijk rechtsaf zijn bestemming zoekt. “Het was indertijd een compromis. Die is later echter zo uitgekleed (de inrichting moest té goedkoop en sober worden gerealiseerd, red.) dat de oplossing van het college het beste is. Bovendien zijn er voor elk besluit voor- en tegenstanders. Laten we dus stoppen met deze soap en ons bezighouden met meer belangrijke dingen die nog staan te komen.”
Schrobbering
Waarop Te Brake een fikse veeg uit de pan kreeg van Hugo Weidema, fractievoorzitter van VVD Ermelo, omdat hij ‘zo makkelijk’ de motie laat varen. “Het tast uw geloofwaardigheid op de langere termijn aan”, voorspelde hij. BurgerBelangen Ermelo en SGP Ermelo zijn met VVD Ermelo voor het openstellen van de lanen. De partijen vormen echter een minderheid in de gemeenteraad.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen