Spekt gemeente de HEMA Ermelo?

Wethouder Jan van den Bosch ontkent nadrukkelijk de geruchten rond subsidiëring nieuwe gevel. Inzet van de ‘roddelpraatjes is de metamorfose van de HEMA. De gemeente Ermelo heeft met de eigenaar van de HEMA afspraken gemaakt om onder meer een nieuwe, uitnodigende entree van de HEMA-winkel te realiseren. In het kader van het Centrumplan Beter Ermelo neemt de gemeente Ermelo 230.000 euro voor haar rekening.

Volgens Hugo Weidema, die namens de VVD-fractie zei blij te zijn met de gemaakte afspraken, veronderstellen nogal wat burgers dat er in deze zaak een pot geld van de gemeente richting de eigenaar van de HEMA gaat. Gisteravond tijdens de raadscommissie ruimte vroeg hij de wethouder de geruchten uit de wereld te helpen. “De investering wordt immers niet gedaan om ondernemers te spekken, maar in het algemeen belang van Ermelo.”
Wat wethouder van den Bosch maar al te graag bevestigde. “Wij hebben de eigenaar van de HEMA gevraagd de huidige gevel af te breken, deze meer naar achteren te plaatsen en vervolgens weer op te bouwen. Daarmee komt er meer ruimte op het pleintje van de Enk, zodat de overige winkels beter in het zicht komen.  Wat een behoorlijk bedrag kost, en een onrendabele investering is. In dat deel wil de gemeente bijdragen.”
De gemeente is al zeven jaar in onderhandeling met de eigenaar van de HEMA over de herontwikkeling van de locatie. Volgens de wethouder is deze juist van mening een hele slechte deal te hebben gesloten met de gemeente. Er is immers fors geïnvesteerd in het maken van plannen die stuk voor stuk werden afgeschoten. “Wat dat betreft zijn ze bitter teleurgesteld.” 

Naast een nieuwe gevel  wordt de winkel aan de westkant (bij het parkeerterrein De Bree) uitgebreid. In januari 2014 ondertekenen beide partijen een overeenkomst waarin de afspraken vastgelegd zijn. Vervolgens starten de voorbereidingen voor de werkzaamheden. Naar verwachting is de bouw afgerond voor de paasdagen van  2015.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen