Bouw van ruim 260 woningen op De Horsterhoeve dichterbij

Foto: google maps

Er komen ruim 260 woningen op het recreatiepark De Horsterhoeve aan de Horster-Engweg 17. Naar verwachting kan in de loop van 2025 worden gestart met de bouw.

Dit vertelt de gemeente Ermelo in een persbericht.

Aangepast
Het persbericht vervolgt: ‘Eind vorig jaar heeft het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegen. “Wij hebben met initiatiefnemers kritisch gekeken naar de bezwaren. Het plan is op meerdere punten aangepast om aan de bezwaren tegemoet te komen”, aldus wethouder Hugo Weidema. Zo wordt het te realiseren geluidsscherm een stuk korter en wordt de bouwhoogte van een deel van de woningen verlaagd. “De komst van de woningen past in onze woningbouwambities”, volgens de wethouder.

Mix van woningen
De gemeenteraad wordt gevraagd het bestemmingsplan daarvoor vast te stellen. Het plan bevat een mix van woningen voor zowel starters als doorstromers. De helft van het aantal woningen valt in het sociale segment.

Ambitieus
De gemeente heeft een ambitieuze woningbouwopgave. Tot 2030 wil de gemeente 1500 woningen bouwen. Dat staat in de woningdeal. Dat doen we door nieuwe woningen te bouwen en door recreatiewoningen om te zetten naar nieuwe woonlocaties. Het plan voor de Horsterhoeve levert een belangrijke bijdrage aan dit doel’, aldus het persbericht van de gemeente Ermelo.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen