Gemeente Ermelo wil betaalbare woningen op locatie Wethouder Balverszaal

Foto: Peter de Haas

Het college van B&W heeft het startsein gegeven voor woningbouw op de locatie Wethouder Balverszaal aan de Volenbeekweg 51. Het besluit past namelijk bij de woningbouwambities in het coalitieakkoord. Bovendien wordt hiermee ook uitvoering gegeven aan de motie van de raad van 5 juli 2023.

Dit meldt de gemeente Ermelo in een persbericht.

Onderzoeken
De motie was aangenomen bij de behandeling van de de kadernota 2024. Op de locatie kunnen daar betaalbare woningen worden gebouwd. Er wordt eerst gestart met de noodzakelijke onderzoeken zoals flora en fauna, slooponderzoek, participatie en andere haalbaarheidsonderzoeken. Daarna kan worden gestart met de ruimtelijke procedure . “ Ik ben blij ben dat we op deze wijze de woningbouw proberen te versnellen ”, aldus wethouder Ronald van Veen.

Hoogbouw?
De Wethouder Balverszaal is onderdeel van het project Herontwikkeling Ermelo Zuid-West. Op 30 november 2023 was er een informatiebijeenkomst voor omwonenden. Daar werd positief gereageerd op woningbouw op de locatie Wethouder Balverszaal. Wel werd aandacht gevraagd voor de woningbouw voor jongeren, ouderen en sociale huur en voor de inpassing van groen in de ontwerpen. De aandachtpunten die de aanwezigen meegaven worden betrokken bij de verdere ontwikkeling van de locatie. In een nieuw participatietraject wordt de omgeving meegenomen in de te maken ontwerpen. Het college wil nog onderzoeken of hoogbouw geschikt is op deze locatie.

Nieuwe Sportcentrum
In verband met het nieuw op te leveren Sportcentrum Zanderij sluit de Wethouder Balverszaal op vrijdag 5 januari 2024 de deuren. Vanaf maandag 22 januari is Sportcentrum Zanderij open voor sporters, zwemliefhebbers en bezoekers. Deze data kunnen nog wijzigen door eventuele uitloop van de bouw.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen