College Ermelo trekt dwangsom ontwikkelaar Heijmans en aannemingsbedrijf Draisma in

Alles wat er was, werd benut om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van het oorspronkelijke ontwerp.
Alles wat er was, werd benut om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van het oorspronkelijke ontwerp.
Foto: via gemeente Ermelo

Het college van B&W heeft onlangs besloten om de dwangsom die aan ontwikkelaar Heijmans en aannemingsbedrijf Draisma was opgelegd bij beiden in te trekken. Dat gebeurde nadat de partijen met de gemeente tot overeenstemming waren gekomen over de aan te passen verbeteringen.

Dit bericht de gemeente Ermelo.

Niet in overeenstemming 
De oorspronkelijke details van het gebouw de Hooge Riet waren uitgangspunt voor de renovatie. Een aantal zaken waren daarmee niet in overeenstemming. De gemeente zette aanvankelijk fors in op handhaving. Na goed overleg hebben de gemeente, de ontwikkelaar en de aannemer hiervoor een oplossing gevonden. Die overeenstemming heeft geleid tot het besluit om van verdere handhaving af te zien. De renovatie van de Hooge Riet past nu in een mooie ontwikkeling van het gebied.

Blij
Zowel gemeente als ontwikkelaar en aannemer zijn blij met het uiteindelijke resultaat. Het gebouw en het park vertellen het verhaal van het verleden. De wandpanelen in de entreeruimte en het informatiebord in het park laten zien hoe het ooit was. “Ik ben blij dat we met de tot deze oplossingen zijn gekomen en daarmee ook met de herontwikkeling van De Hooge Riet”, aldus wethouder Ronald van Veen. Alle woningen op de Hooge Riet zijn verkocht. Het merendeel van de appartementen in het monument en van de omliggende nieuwbouwwoningen is inmiddels bewoond.

Diverse bestemmingen
Het 85-jarige pand heeft door de jaren heen diverse bestemmingen gehad. Door de diverse bestemmingen is het nodige veranderd aan het gebouw. Er is verbouwd, bijgebouwd en gerestaureerd. De laatste renovatie werd voorafgegaan door een uitgebreid historisch onderzoek. Alles wat er was, werd benut om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van het oorspronkelijke ontwerp. Van zwart-wit foto’s en ontwerptekeningen tot aantekeningen van de architect. De gemeente Ermelo, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) met het Gelders Genootschap, Draisma en Heijmans werkten hierin nauw samen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen