Drie mensen uit Ermelo krijgen een Koninklijke Onderscheiding

Echtpaar van der Heiden-Bultman, burgemeester van Daalen en echtpaar van Loo.
Echtpaar van der Heiden-Bultman, burgemeester van Daalen en echtpaar van Loo.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Drie inwoners uit Ermelo kregen vandaag, woensdag 26 april, een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt door burgemeester Hans van Daalen. Dit vond plaats in de raadszaal die voor de gelegenheid was opgefleurd met boeketjes oranje bloemen.

De twee mannen en een vrouw werden alle drie koninklijk onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau omdat zij zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. Het gaat om Gert van Loo en het echtpaar Gert en Lubberta van der Heiden-Bultman.

Gert en Lubberta van der Heiden-Bultman
Het echtpaar van der Heiden-Bultman zet zich al 30 jaar in voor de opvang van pleegkinderen. Zij staan dag en nacht voor de kinderen klaar, terwijl het echtpaar zelf ook zes kinderen, en inmiddels kleinkinderen, heeft. De pleegkinderen hebben vaak een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en een intensieve zorgbehoefte. In de loop der tijd heeft het echtpaar tientallen kinderen tijdelijk en soms ook voor lange tijd onderdak geboden. Zo woont een 17-jarig meisje vanaf haar geboorte bij hen en ook een 3-jarig jongetje met een grote zorgvraag.

Gert van Loo
Gert van Loo kreeg het lintje opgespeld vanwege de lange lijst aan diverse activiteiten die hij vrijwillig deed/doet voor de Ermelose samenleving. Dat varieert van vrijwilliger bij de Hervormde Gemeente Ermelo, lid van de vrijwillige (bedrijfs)brandweer van de zorginstelling ’s Heerenloo, vrijwilliger bij en bestuurslid van Vereniging Historisch Ermeloo tot vrijwilliger bij de Stichting Museum Het Pakhuis in Ermelo.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen