Realisatie noodopvang vluchtelingen in Ermelo opnieuw uitgesteld

De beoogde locatie voor noodopvang.
De beoogde locatie voor noodopvang.
Foto: google maps

De realisatie van een tijdelijke noodopvanglocatie voor vluchtelingen in Ermelo wordt opnieuw uitgesteld. De gemeente Ermelo laat in een persbericht weten dat het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) en de gemeente gezamenlijk hebben besloten de procedure voor het realiseren van de tijdelijke noodopvang op het voormalig voetbalveld aan de Horsterweg ‘on hold’ te zetten.

Extra onderzoeken nodig
Het besluit is genomen zegt de gemeente Ermelo, omdat er meerdere aanvullende en tijdrovende onderzoeken nodig zijn om te kunnen beoordelen of spoedige realisering van noodopvang op deze locatie haalbaar is. `Deze extra benodigde onderzoeken zorgen voor veel vertraging en onzekerheden, waardoor realisering op korte termijn niet mogelijk is. Met alle benodigde aanvullende onderzoeken, vergunningen en ontheffingen kan de locatie op zijn vroegst in de zomer van 2024 in gebruik worden genomen.`

Alternatief
De gemeente Ermelo is nog steeds van mening dat zij als gastvrije zorggemeente een bijdrage aan de opvang van asielzoekers moet leveren. Het COA en de gemeente gaan zich nu beraden op een alternatief, een zogenaamd ´Plan B´. De gemeente stelt hiervoor eerst voorwaarden en criteria op, die bij het voorbereiden van ´Plan B´ onderzocht en uitgewerkt moeten worden. Zoals het college eerder ook al heeft toegezegd aan de gemeenteraad, gebeurt dit in samenspraak met de raad.

´Te kort door de bocht´
Halverwege oktober 2022 lanceerde waarnemend burgemeester Dorine Burmanje het voornemen voor een tijdelijke noodopvanglocatie voor vluchtelingen. Dat bleek een ´te kort door de bocht´ genomen beslissing. In februari dit jaar liet de gemeente Ermelo weten dat het streven om de locatie in het eerste kwartaal van 2023 klaar te hebben voor de opvang van vluchtelingen, niet zou worden gehaald. Klik HIER voor eerdere berichtgeving.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen