Gemeenten gaan in zee met Willemsen-de Koning

Foto: via gemeente Elburg

Burgemeester Jan Nathan Rozendaal en wethouder Henk Wessel namens de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Zeewolde hun handtekening gezet onder een nieuw contract met Willemsen-de Koning Groep B.V.

Dit bericht de gemeente Elburg.

Naam ViaVé blijft
Willemsen-de Koning gaat per 1 januari 2023 het Wmo-, leerlingen- en jeugdvervoer in de genoemde gemeenten verzorgen. Zeewolde sluit alleen aan voor het leerlingen- en jeugdvervoer. De naam ViaVé blijft. Onder die vlag voert Willemsen-de Koning de aanvragen en ritten uit. De opdracht is aan Willemsen-de Koning gegund voor een periode van vier jaar met de mogelijkheid om deze nog driemaal met een jaar te verlengen.

Geïnformeerd
Voor de reizigers en betrokkenen zal er vanaf januari weinig veranderen. Zij zijn allemaal al geïnformeerd door de nieuwe vervoerder. Het leerlingenvervoer voor de gemeente Zeewolde zal later starten, namelijk vanaf augustus 2023.

Klant centraal
Wethouder en regionale kartrekker Henk Wessel geeft aan dat hij vertrouwen heeft in de samenwerking. “We kijken erg uit naar een goede samenwerking waarin de nieuwe vervoerder de klant centraal zet. Wij denken met deze partij alle inwoners van de zeven gemeenten een goede vervoerder te kunnen bieden.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen