Nieuwe burgemeester: ‘Hans van Daalen, je moet er voor gáán!’

Foto: screenshot/gemeente Ermelo

Vanmiddag, donderdag 1 december, is Hans van Daalen officieel geïnstalleerd als burgemeester van Ermelo. Dit gebeurde tijdens een bijzondere raadsvergadering. De nieuwe burgemeester wachtte een heel warm welkom en lovende woorden.

Bruggenbouwer
De eer om Van Daalen te installeren en te beëdigen was aan de commissaris van de Koning, John Berends. In zijn toespraak schetste hij onder meer de complexiteit van de procedure van een burgemeester die door ‘de Kroon’ wordt benoemd. Dit heeft maar liefst 8 maanden geduurd. Uiteindelijk is Van Daalen gekozen uit 29 sollicitanten. Dit zou hij volgens Berends vooral te danken hebben gehad aan de rust die hij uitstraalt en de mate van stabiliteit, betrouwbaarheid en doortastendheid. Verder roemde Berends de kersverse burgemeester om zijn hart voor de zorg en het Sociaal Domein. Kortom aldus Berends, is Van Daalen iemand die omziet naar de mens, oog heeft voor de kwetsbaren en bovenal een bruggenbouwer is.

Kennismaken
Ook andere sprekers hadden warme en lovende woorden voor Hans van Daalen, zijn vrouw Marlies en de overige familieleden. Van Daalen zei in zijn toespraak onder meer oprecht te geloven in het belang van verbinden. De komende tijd staat in het teken van kennismaken met Ermelo in de breedste zijn van het woord.

Complexe tijd
Gezien de complexe tijd die het bestuur van de gemeente Ermelo achter de rug heeft zijn de verwachtingen over de nieuwe burgemeester best wel hooggespannen. Dit ondanks dat waarnemend burgemeester Dorine Burmanje het nodige heeft vlotgetrokken. Dorpsdichter Erik Slagt bracht met zijn gedicht dan ook de nodige nuance aan. Vooral het slotcomplet illustreert dit treffend:

Hoe zal ons dorp zijn na mooie woorden superlatieven
nu komt het op de daden aan
met creatieve initiatieven

Hans van Daalen, je moet er voor gáán!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen