Wordt ‘Callunagebied’ deel oplossing van woningbehoefte in Ermelo?

Het beoogde plangebied.
Het beoogde plangebied.
Foto: gemeente Ermelo/google maps

Op dit moment wordt er een nieuw sportcentrum met zwembad op de Zanderij gebouwd. De verwachting is dat de opening in het eerste kwartaal van 2024 plaatsvindt. Wat betekent dat het huidige sportcentrum Calluna en zwembad aan de Herderlaan na de opening kan worden gesloopt. Ondertussen broedt het college op plannen voor herontwikkeling van het ‘Callunagebied’.

Woningbouwopgave versnellen
In het coalitieakkoord staat immers de wens beschreven om de woningbouwopgave te versnellen. Voor het vrijkomende Callunaterrein wil het college graag tijdelijke huisvesting realiseren voor starters. Met als stip op de horizon, in 2050, het bedrijventerrein van Kerkdennen erbij te betrekken en een integraal plan maken voor het hele ontwikkelgebied.

Flexwoningen
Vooralsnog geeft wethouder Hugo Weidema aan, gaat er qua woningbouw in het ‘Callunagebied’ gekeken worden naar wat wel en niet mogelijk is. Het liefst realiseert het college er zo spoedig woonvoorzieningen voor starters; wellicht zouden dit flexwoningen kunnen zijn. Dit zijn kleine woningen die verplaatsbaar, stapelbaar, schakelbaar of splitsbaar zijn.

Nieuwbouw scholen
De herontwikkeling trekt samen op met de intentie nieuwbouw te realiseren voor De Klokbeker en de Augustinusschool. Deze twee basisscholen staan op de percelen achter sportcentrum Calluna. Beide schoolgebouwen zijn sterk verouderd en toe aan vernieuwing. Deze zullen samen onder één dak inclusief kinderopvang nieuwgebouwd gaan worden binnen het plangebied. De scholen behouden hun eigen identiteit en eigenheid.

Meedenken
De komende tijd wordt gewerkt aan het stedenbouwkundige plan en worden er verschillende informatieavonden georganiseerd, waarbij inwoners mee kunnen denken over de herontwikkeling.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen