Plannen voor realiseren zorg gaan voor woningbouw op landgoed Veldwijk

Het plangebied.
Het plangebied.
Foto: website gemeente Ermelo

GGz Centraal gaat eerst het Zorgpark herontwikkelen op landgoed Veldwijk. Daarna gaat de aandacht uit naar (grootschalige) woningbouw. Op de vraag wanneer er gebouwd gaat worden kon wethouder Ronald van Veen geen antwoord geven.

De zorg eerst
Wat alles te maken heeft met het feit dat GGz Centraal als eigenaar van de gronden de toon aangeeft. Van Veen: “Starten met de herontwikkeling van de zorg zelf is het eerste belang van GGz Centraal.”

Deelgebieden
Het grote terrein van GGz Centraal is verdeeld in deelgebieden. Voor het gebied waar nu het Zorgpark ontwikkeld gaat worden is het college onlangs akkoord gegaan met het bestemmingsplan, zodat de gemeenteraad zich erover kan gaan buigen. In dit zorgpark wordt nieuwbouw gerealiseerd ten behoeve van zorg, inclusief een centraal gedeelte waarin onder meer dagbesteding, kantoren, een restaurant en bibliotheek wordt gevestigd. Daarnaast worden de gemeentelijk monumenten De Wissel en De Heuvel herontwikkeld tot woningbouw en worden er nieuwe parkvilla’s gerealiseerd.

Nog opstarten
“Voor de andere gebieden”, licht wethouder van Veen toe, “moeten de bestemmingsplanprocedures nog worden opgestart. GGz Centraal is hierin echter leading.” Van Veen mikt op 400 á 500 woningen op landgoed Veldwijk.

Al sinds 2016
De herontwikkeling van landgoed Veldwijk zou mogelijk lucht geven aan de krappe Ermelose woningmarkt. Daar werd in 2016 al over gesproken in het toenmalige college van burgemeester en wethouders. Wethouder Jan van den Bosch sprak destijds over de bouw van mogelijk een paar honderd nieuwe woningen omdat GGz Centraal als eigenaar het grote terrein bij lange na niet meer nodig heeft voor zorg.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen