Burgemeester Dorine Burmanje reikt vier Koninklijke lintjes uit in Ermelo

Waarnemend burgemeester van Ermelo, Dorine Burmanje, heeft vandaag, dinsdag 26 april, in de theaterzaal van De Dialoog drie vrouwen en één man een Koninklijk lintje uitgereikt. Dit zijn mevrouw D.M.E. Bleijenberg-Wagenmakers, mevrouw H. Schoemaker-van Bentum, mevrouw A.D. Sierksma-van Dijk en de heer ing. N.J. Poolen. Allen zijn onderscheiden als Lid in de orde van Oranje Nassau vanwege hun belangeloze inzet voor de samenleving en het vermogen daarmee anderen te inspireren en te stimuleren.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Mevrouw D.M.E. Bleijenberg-Wagenmakers
Mevrouw D.M.E. Bleijenberg-Wagenmakers (82) zette zich jarenlang vrijwillig in voor de Christelijke Harmonie Crescendo, als voorzitter van het NVVH Vrouwennetwerk, afdeling Ermelo-Putten en als secretaris van de Vrouwen Probus Club Ermelo 3. Daarnaast is zij oprichter van het muziekduo Het Klein Concert. Samen met haar zoon geeft zij concerten en treedt belangeloos op in kerken, zorginstellingen en bij verenigingen.

Mevrouw H. Schoemaker-van Bentum
Mevrouw H. Schoemaker-van Bentum (64) besteedt sinds 2010 veel uren aan vrijwilligerswerk. Zo is zij vrijwilliger bij christelijk inloophuis De Oaseen mantelzorger voor een oudere dame en haar dementerende partner die inmiddels overleden is. Zij is zo betrokken dat deze dame anders al drie jaar in een verzorgingshuis had gezeten. Daarnaast ondersteunt zij een echtpaar in de buurt, van wie de man een nierziekte heeft en vier keer per week moest dialyseren en uiteindelijk een niertransplantatie moest ondergaan en van wie de vrouw kanker kreeg en daaraan overleed. Betrokkene verzorgt thans de maaltijden voor de man en checkt twee keer per dag of hij nog in leven is. Ook bekommert zij zich om mensen in haar directe omgeving.

Mevrouw A.D. Sierksma-van Dijk
Mevrouw A.D. Sierksma-van Dijk (71) is Koninklijk onderscheiden vanwege haar vrijwillige inzet als secretaris van de Christelijke Oratorium Vereniging Putten, scriba van de Nederlandse Gereformeerde Kerk Ermelo en voor Molenstichting De Koe in Ermelo. Bovendien is zij vrijwillige verkoopmedewerker bij Stichting Kringloopwinkel Ermelo.

De heer ing. N.J. Poolen
De heer ing. N.J. Poolen (65) werd een Koninklijk lintje uitgereikt voor zijn belangeloze inzet voor het Boeldagcomité, als voorzitter van de Motor- en Automobiel Club (MAC), organisator van de Taptoe Ermelo en als voorzitter van de Molenstichting de Koe te Ermelo. Daarnaast voor zijn vrijwillige inzet bij de Nieuw Apostolische Kerk te Harderwijk. Hij was er administrateur, diaken en voorganger en bereidde wekelijks twee diensten voor, stuurde diverse activiteiten aan, verleende pastorale zorg en adviseerde bij bouwprojecten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen