Ermelose raadsleden planten jubileumboom en kondigen speciaal lied aan

Foto: gemeente Ermelo

Onder een stralend zonnetje heeft de gemeenteraad van Ermelo woensdagochtend 9 maart een jubileumboom geplant ter ere van ‘Ermelo 50 jaar zelfstandig’. Aan raadslid Daphne Visser de taak om de boom, een Koningslinde, namens de gemeenteraad aan te bieden aan alle inwoners van Ermelo.

Dit bericht de gemeente Ermelo.

Jubileumlied
Overigens was dat niet het enige cadeautje voor de Ermeloërs die ochtend. Visser las namelijk ook de tekst van het jubileumlied voor, geschreven door dorpsdichter Sarah Scholts en componist Jan Mannee.

De boom symboliseert tijd
Raadslid Daphne Visser: “Met het planten van deze boom wordt het 50-jarig zelfstandig jubileum van Ermelo gemarkeerd. Samen kijken we naar de toekomst. Laat Ermelo een goed thuis zijn voor de volgende generaties. De boom symboliseert tijd, haar ringen zijn te tellen. De boom is geworteld en groeit; ook ideeën en idealen mogen groeien. In contact met de ander bloeien mensen open, ontstaat verbinding en nieuw leven.”

‘Mijn thuis’
Zo kwam Visser samen met dorpsdichter Sarah Scholts en componist Jan Mannee op het idee om een lied te maken voor en door Ermeloërs. Verschillende gesprekken met inwoners waren voor Scholts inspiratie voor het lied met als titel ‘Mijn thuis’. De volledige tekst van het lied vindt u onder dit bericht. De muziek horend bij het lied zal op een later moment tijdens dit jubileumjaar te horen zijn voor alle inwoners.

De handen uit de mouwen
Na het voordragen van de tekst van het lied staken de raadsleden en burgemeester Burmanje gezamenlijk de handen uit de mouwen en werd de boom officieel geplant. De burgemeester onthulde daarna het herdenkingsbordje horend bij de boom. De jubileumboom is geplant naast het voormalig ‘Huis van Barmhartigheid’ (Stationsstraat 2), waar van 1972 tot 1978 het gemeentehuis van Ermelo gestaan heeft.

Mijn thuis

*
De klokken luiden
de molen draait
de eindeloze hei
dit alles hoort bij mij
Ermelo, al 50 jaar een feest
naast al het moois
mijn thuis nog wel het meest.

1.
Een lieve lach op straat
omdat het daar om gaat
daar geloof je heilig in
hier vind je weer het goede spoor
geven we de liefde door
ruimte voor een nieuw begin.

2.
Je ziet het vele groen
en al wat het kan doen
gezond voor lijf en leden
hier word je zomaar 108
geniet je van de heidepracht
de toekomst, het verleden.

3.
Je gaat je eigen klompenpad
wist niet dat je het in je had
ontdekt het trotser dan een pauw
de levenskunst, het recreëren
dat kun je hier leren
in dit dorp van mij en jou.

Sarah Scholts

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen