College Ermelo maakt statement over opvang vluchtelingen uit Oekraïne

Foto: vluchtelingenwerk.nl

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ermelo maakt een statement over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

Dit meldt de gemeente Ermelo, die merkt dat hierover veel vragen leven onder de inwoners, in een persbericht.

Het persbericht vervolgt: ‘In Ermelo kijken we met afschuw naar wat er gebeurt in Oekraïne en leven we mee met de inwoners. Daar waar mogelijk willen we hulp bieden. Er is nog veel onduidelijk. We vinden het belangrijk dat de opvang van vluchtelingen gecoördineerd gebeurd. Normaal gesproken doet het COA dat in Nederland. Het is nog onduidelijk hoe de opvang van vluchtelingen uit de Oekraïne geregeld gaat worden.

Daarover is momenteel volop overleg tussen diverse ministeries, VNG, COA en andere betrokken partijen. Voor gemeenten lijkt een belangrijke rol weggelegd te gaan worden, maar we hebben nog geen concrete vraag gehad. Wanneer we de vraag krijgen staan we daar positief tegenover. Op dit moment inventariseren we de mogelijkheden en zijn in gesprek over mogelijke locaties.

Inmiddels krijgen wij vragen van inwoners die onderdak willen aanbieden aan Oekraïense vluchtelingen. Wij zijn er trots op dat onze inwoners een tijdelijke plek willen aanbieden aan deze mensen die vluchten voor het oorlogsgeweld. Het is voor hen goed om te weten dat het Oekraïners in Nederland vrij staat te logeren bij vrienden, familie of kennissen. Meer informatie over het ‘laten logeren van vluchtelingen’ is te vinden op de website van Vluchtelingenwerk Nederland

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen