Sociale huurvoorraad in Ermelo wordt met 250 woningen uitgebreid

Hans Beek (De Groene Draad), Fleur Imming
(UWOON) en wethouder Laurens Klappe.
Hans Beek (De Groene Draad), Fleur Imming (UWOON) en wethouder Laurens Klappe.
Foto: gemeente Ermelo

Op donderdag 9 december tekenden gemeente Ermelo, woningcorporatie UWOON en huurdersorganisatie De Groene Draad een raamovereenkomst (RO) over het toekomstig woningaanbod. De looptijd van de overeenkomst is van 1 januari 2022 tot en met 31 december 2025.

Dit bericht de gemeente Ermelo.

Samenwerking
Bovengenoemde partijen werken met elkaar samen om de huurders en toekomstige huurders van Ermelo op de beste manier van dienst te kunnen zijn. Voor de looptijd van deze raamovereenkomst ligt de focus met name op beschikbaarheid en betaalbaarheid.

250 sociale huurwoningen
In Ermelo ligt er nog een grote opgave in het bieden van voldoende beschikbare woningen in het betaalbare segment. Partijen zijn overeengekomen dat de sociale huurvoorraad tot en met 2030 met in ieder geval 250 sociale huurwoningen wordt uitgebreid. Daarbij wordt samengewerkt om huurders en toekomstige huurders zo veel mogelijk passende woningen te kunnen aanbieden. Dat zou mogelijk zijn door het versnellen van nieuwbouw en ook door het stimuleren van doorstroming op de woningmarkt.

Prioriteiten
In de raamovereenkomst valt onder meer te lezen dat de partijen zichzelf prioriteiten stellen, omdat niet alle urgente vraagstukken op de woningmarkt tegelijk kunnen worden aangepakt. De eerstkomende jaren zetten de partijen met name in op betaalbaarheid en beschikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen