Geen omgevingsvergunning: partytent in het bos moet worden verwijderd

De partytent tegenover de ingang van camping De Vossenhol.
De partytent tegenover de ingang van camping De Vossenhol.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Wandelaars in het bos in de buurt van de Morieljelaan kijken al niet meer op van de blauw/witte partytent tegenover de ingang van camping De Vossenhol. Want de partytent staat er al jaren. Toch moet deze van het perceel verdwijnen, anders kan de eigenaar een dwangsom tegemoet zien.

Omwonende ergert zich
Uit de achterliggende stukken blijkt dat een omwonende zich ergert aan de partytent op het betreffende perceel. Diegene vraagt zich af wanneer er nu eindelijk eens antwoord komt op de vraag wanneer de witte tent verwijderd wordt.

Legalisatie niet mogelijk
De tent staat namelijk op een perceel met de bestemming ‘bos’, zo heeft de gemeente Ermelo uitgezocht. “Op dit perceel mogen gebouwen alleen binnen het bouwvlak worden gebouwd. Op dit perceel staat geen aanduiding van een bouwvlak aangegeven. Er is geen omgevingsvergunning voor de tent verleend. Legalisatie van de tent is ook niet mogelijk vanwege strijdigheid met het bestemmingsplan en de Nota Omgevingskwaliteit. De partytent is in strijd met deze Nota omdat de kleur en het materiaal waar de tent uit bestaat, niet is afgestemd op de omliggende bosomgeving. Gelet op het voorgaande is er geen concreet zicht op legalisatie. Ook anderszins zijn geen bijzondere omstandigheden bekend, die het afzien van handhaving rechtvaardigen.”


KERSTPAKKETTEN-KERSTVERSIERING-KERSTKAARTEN

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen