Burgemeester en wethouder Ermelo planten bomen op groene schoolplein Bernhardschool

Foto:

Vandaag, woensdag 10 november is het Boomfeestdag. De dag dat kinderen een boom planten en ze leren hoe belangrijk bomen zijn voor onze leefomgeving. Het thema dit jaar is ‘BOMEN maken GEZOND’.

Dit bericht de gemeente Ermelo.

Bernhardschool
Ook in Ermelo wordt Boomfeestdag gevierd. Want het verbeteren en vergroenen van de leefomgeving vindt de gemeente Ermelo belangrijk. Vandaag vond de Boomfeestdag plaats op het schoolplein van de Bernhardschool. Hier plantten burgemeester Dorine Burmanje en wethouder Leo van der Velden vanmorgen samen met de leerlingen 9 bomen. Bomen die zorgen voor schaduw tijdens het spelen op het plein. Maar ook fruitbomen (appels en noten). Want ‘Bomen maken Gezond’.

Metamorfose
Deze locatie was niet zomaar gekozen. Want het schoolplein van de Bernhardschool onderging dit jaar een metamorfose. Van een plein met 1500 tegels naar een groen plein met natuurlijke elementen, beplanting en een wadi. Een wens van de leerlingen ging hiermee in vervulling. Zij hebben samen met de tuinwerkgroep (bestaande uit leerkrachten en ouders), Kinderopvang KleurRijk, de buurtvereniging, omwonenden, een lokale aannemer en de gemeente een vergroeningsplan bedacht en uitgevoerd.

Meer ruimte voor buitenlessen
Door de vergroening van het plein is er veel meer biodiversiteit. Er staan aantrekkelijke planten voor vogels, bijen en andere insecten. En er is een moestuin. Er is veel meer ruimte voor buitenlessen en natuurlijk spelen. Van de oude tegels is zelfs een buitenklas (amfitheater) gebouwd. Bij de keuze van speeltoestellen is ook rekening gehouden met het gebruik van natuurlijke materialen. Bijvoorbeeld een omgevallen boom als speeltoestel, of een schommel of een basketbalpaal van natuurlijke materialen. Dat de burgemeester en wethouder nu nog 9 bomen hebben geplant is de kers op de boom.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden