Firma Kamphorst maakt grafheuvel op rotonde Drieërweg/Schoolweg/Morieljelaan in Ermelo

De rotonde Drieërweg/Schoolweg/Morieljelaan in Ermelo.
Foto: Grietje-Akke de Haas

‘Een bloeiende onderneming die bergen verzet’, staat te lezen op de website van aannemersbedrijf Firma Kamphorst aan Rodeschuurderwegje 26-28 in Ermelo. Hoe toepasselijk is deze slogan nu Kamphorst een replica van een grafheuvel gaat aanbrengen op de rotonde Drieërweg/Schoolweg/Morieljelaan in Ermelo-Oost. De grafheuvel zal voor het voorjaar aangebracht worden omdat voor die tijd ook de boom op de rotonde verplaatst moet worden.

In bruikleen
Firma Kamphorst krijgt de rotonde namelijk in bruikleen van de gemeente Ermelo. Voorwaarde was wel dat Kamphorst een herkenbare en cultuur-historisch correcte grafheuvel op het middenstuk aanbrengen. Een grafheuvel staat onder meer symbool voor Ermelo meent wethouder Hans de Haan. “Wij hebben als gemeente de meeste grafheuvels van Nederland.” Grafheuvels horen dan ook bij de geschiedenis van Ermelo. Deze grafheuvels die dateren van 2.800 tot 1.000 v.C., vertellen namelijk een uiterst bijzonder verhaal over de eerdere bewoners van de gemeente Ermelo.

Unieke eyecatcher
Door het aanleggen van een grafheuvel op de rotonde van de Drieërweg/Schoolweg/Morieljelaan denkt het college een unieke eyecatcher voor Ermelo te creëren; een rotonde bovendien die door heel veel toeristen en recreanten wordt gebruikt.

Reclame uitingen
Door het unieke ontwerp en omdat het actief bijdraagt aan het cultuurbeleid zal de gemeente maximaal €10.000,- uit het budget cultuur en erfgoed Veluwe beschikbaar stellen voor de aanleg. Doordat Kamphorst de aanleg en het onderhoud van de rotonde doet en hiervoor in ruil wel reclame uitingen mag aanbrengen, bespaart de gemeente geld. Tevens heeft gemeente voor tenminste 5 jaar geen omzien naar het onderhoud en verzorging van de rotonde. Het verplaatsen van de boom gaat maximaal 2500,- euro kosten en wordt ook betaald uit het budget cultuur en erfgoed Veluwe.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden