Vakantieparkje aan Kawoepersteeg Ermelo wordt woonwijkje

Foto: gemeente Ermelo/google maps

Een vakantieparkje aan de Kawoepersteeg met acht recreatiewoningen en een bedrijfswoning op de locaties 30a, 28 en 30 wordt een woonwijkje. De bestemming wordt namelijk gewijzigd van recreatie naar wonen, als deze tenminste zonder ‘kleerscheuren’ door de bestemmingsplanprocedure heen komt.

Treintje gaat rijden
“Het treintje gaat nu rijden”, zegt een verheugde wethouder Hans de Haan, portefeuillehouder binnen het programma Vitale Vakantieparken, “want aan een tweede soortgelijk bestemmingsplan wordt ook al gewerkt.” Met het programma Vitale Vakantieparken werken sinds 2014 Veluwse gemeenten en de provincie Gelderland samen aan zoveel mogelijk kwalitatief goede vakantieparken. Kortom de parken gebruiken waar ze voor bedoeld zijn, en dat is om te recreĆ«ren.

Voldoen aan eisen
Tegen de kern van Horst liggen 14 recreatieparken aan elkaar geschakeld, waar locatie Kawoepersteeg 30a, 28 en 30 deel van uitmaakt. Deze locatie heeft volgens wethouder De Haan nauwelijks nog een recreatieve functie. “En het ziet er niet naar uit dat dit het ooit nog zal worden.” De woningen op de locatie moeten nadat de bestemming is gewijzigd naar wonen, wel voldoen aan bepaalde eisen.

Gemeentelijke belastingen
Zo moeten de woningen straks bijvoorbeeld voldoen aan de eisen van wonen uit het Bouwbesluit 2012. Ook krijgen de eigenaren te maken met de gemeentelijke belastingen net als bij een reguliere woning.

Harmonieus
Volgens wethouder De Haan is het proces rond de omvorming van vakantiepark naar een woonwijkje met de betrokkenen harmonieus verlopen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden