College wil parkeertekort oplossen achter het gemeentehuis Ermelo

Foto: gemeente Ermelo

Of het echt nodig is om op het terrein achter het gemeentehuis (de noordwesthoek) extra parkeergelegenheid van 48 plekken te scheppen, daar twijfelt wethouder Laurens Klappe aan. “Het parkeerterrein op de Markt staat wat dat betreft al vaak leeg.” De gemeente Ermelo moet echter de afspraken nakomen met de ontwikkelaars die de bouw van een nieuwe Plus en Aldi voor ogen hebben.

Vrees voor contractbreuk
Eerder heeft de gemeenteraad ingestemd met het realiseren van 360 parkeerplaatsen, waarvan 250 in de blauwe zone. Op dit besluit terugkomen zou contractbreuk betekenen met alle gevolgen van dien. De initiatieven rond de Markt, de uitbreiding van de PLUS supermarkt, de Action, de ALDI als ook woningbouw, zijn mede afhankelijk van de realisatie van deze parkeerplaatsen. Het parkeertekort oplossen met een parkeergarage stuitte op grote weerstand van de Ermelose bevolking en werd dan ook niet gehonoreerd door de gemeenteraad.

Voorlopig wel nodig
De komende periode zullen de parkeerplaatsen zodra ze zijn aangelegd achter het gemeentehuis wel echt nodig zijn, meent Klappe. De bouw van de Plus start namelijk dit jaar. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden op en rond de Markt zal het aantal beschikbare parkeerplaatsen daarom tijdelijk worden gereduceerd. Ook wil het college de parkeerdruk zo goed mogelijk opvangen door de maximale parkeerduur in de blauwe zone op en rond de Markt tijdelijk terug te brengen van 2 uur tot 1,5 uur.

Bouw Aldi
Bovendien staat de bouw van een nieuwe Aldi op de rol. Wanneer de bouw precies start is nog niet duidelijk. Maar in ieder geval binnen een termijn van maximaal twee jaar. Tijdens de bouw komt er een tijdelijke vestiging van de Aldi aan de Chevallierlaan. Ook daarom zijn de 48 extra parkeerplaatsen nodig meent Klappe.

Wegneembaar
Omdat de kans bestaat dat na de afronding van alle bouwwerkzaamheden de parkeergelegenheid achter het gemeentehuis niet meer nodig is, stuurt het college aan op ‘wegneembare parkeerplaatsen’. Na verwijdering kan het terrein dan weer haar huidige groenfunctie vervullen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden