Fors aantal onregelmatigheden ontdekt bij controle op vakantiepark in Ermelo

Er is ook een hennepkwekerij aangetroffen.
Foto: pixaby.com

Vanmorgen, donderdag 7 oktober, vond er een controle plaats op een recreatiepark in Ermelo. Deze is uitgevoerd door medewerkers van gemeente Ermelo, Belastingdienst en politie; zij werden hierbij ondersteund door medewerkers van provincie Gelderland.

Dit meldt de gemeente Ermelo in een persbericht.

Resultaten actiedag
Het team controleerde de recreatiewoningen op onder meer veiligheid en kwaliteit en registreerde de mensen die er verblijven. De resultaten van deze actiedag volgen binnen enkele weken. De eerste bevindingen zijn, dat op het vakantiepark:

  • een (groot) aantal mensen de recreatiewoningen niet voor recreatie maar voor bewoning gebruikte, terwijl dat niet is toegestaan overeenkomstig het bestemmingsplan.
  • een hennepkwekerij is aangetroffen. De politie heeft deze ontmanteld en de spullen die hiervoor worden gebruikt in beslag genomen. Het betreffende chalet is per direct gesloten, omdat het niet aan het bouwbesluit voldeed.
  • er verboden wapens zijn aangetroffen.
  • er proces verbaal is opgemaakt voor het rijden met een ongeldig rijbewijs.
  • er een aanhouding is gedaan in verband met openstaande gevangenisstraf.
  • de recreatiewoningen in het algemeen niet voldoen aan de vereisten van veiligheid en leefbaarheid.
  • er werkende en normaal betaalde arbeidsmigranten onder erbarmelijke omstandigheden verblijven.
  • de leefbaarheid van het terrein als geheel te wensen overlaat. Het groen is slecht onderhouden en het terrein is vervuild met afval.
  • overigens is van een aantal mensen die op het terrein verblijven een boete of belastingaanslag ge├»nd door de politie en de Belastingdienst.

Doel
Doel van deze gezamenlijke controle is om te waarborgen of te bewerkstelligen dat het recreatiepark een gezond en vitaal park is. Dit gebeurt in samenspraak met de terreineigenaar en zo nodig met inwoners en andere partijen. Gemeente Ermelo heeft als leidraad het programma Vitale Vakantieparken dat meer gemeenten in samenspraak met provincie Gelderland en andere partijen volgen met het oog op duidelijkheid en goede afspraken over het gebruik van recreatieparken.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen