Personeelstekort weggewerkt: gemeente zet vaart achter nieuwbouwprojecten in Ermelo

Foto: archief ermelo.nieuws.nl

De gemeente Ermelo heeft er hard aan getrokken het personeelstekort bij Ruimtelijke Ordening weg te werken. Zodoende is het weer mogelijk zei wethouder Laurens Klappe maandag 27 september om onder meer aanvragen voor nieuwbouwprojecten weer op te pakken, die als prioritair worden beschouwd in het kader van de Beleidsnotitie afweging woningbouwplannen. Ofwel het in werking zetten van de procedures zodat binnen afzienbare tijd kan worden gestart met de bouw.

39 woningen
De aanvragen voor de nieuwbouwprojecten betekenen mondjesmaat meer woningen in Ermelo. Alleen het project Fokko Kortlanglaan / Horsterweg / Dokter Schreurerlaan levert aardig wat woningen op. Het gaat om een locatie in het centrum van Horst met een plan voor 39 woningen: 8 twee-onder-een-kap-woningen, een vrijstaande woning en 30 sociale huurappartementen.

Te massaal, te hoog
Uit de achterliggende stukken blijkt dat reacties op het plan zowel positief als negatief zijn: “Enkele omwonenden hebben hun ontevredenheid uitgesproken over het plan, zij geven aan de gesprekken niet als prettig te hebben ervaren en nauwelijks op de hoogte worden gehouden. Kort samengevat is de kritiek: te massaal, te hoog, men wil meer openheid, wenst sociale balans en een goede ruimtelijke ordening.”

Veel weerstand
Volgens Hans Wolfrat is er veel weerstand tegen het voorgenomen woningbouwplan. Hij licht namens omwonenden toe: “Het nieuwbouwproject past niet bij het karakter van Horst. Waarom 3 hoog appartementen op elkaar proppen in een landelijke gebied? Twee hoog zou veel beter passen.” Volgens Wolfrat hebben ze 2 of 3 keer een gesprek gehad met de gemeente over de kwestie. Toch hebben ze niet het gevoel als buurt in de plannen te worden meegenomen. “Wij als buurt moeten constant het initiatief nemen om in gesprek te komen.” Komende woensdag vindt er opnieuw een gesprek plaats in het gemeentehuis.

Overige projecten
Naast bovenstaand plan wordt weer vaart gezet achter de volgende woningbouwprojecten. Over het algemeen zijn de omwonenden positief over de plannen. Wel wordt in sommige gevallen aandacht gevraagd voor parkeren en inkijk op percelen.

  • Hamburgerweg 149 t/m 151: 12 grondgebonden eengezinswoningen.
  • Garderenseweg 141: 3 grondgebonden woningen, sloop van de bestaande bebouwing, De locatie ligt als een agrarische enclave in Speuld grenzend aan landelijk gebied.
  • Oude Telgterweg 257: 8 nieuwe woningen beoogd met de daarbij behorende landschappelijke inpassing, sloop van de voormalige bedrijfsbebouwing van de tuinder.
  • Horsterweg 160-162: 4 woningen. De voormalige (woon-) boerderij wordt gesplitst naar twee woningen in de categorie sociale huur/ koopwoningen. Daarnaast worden er twee vrijstaande woningen gepositioneerd in het plangebied.
  • Dr. Holtropstraat 102: 5 sociale huurappartementen, sloop van de bestaande bebouwing op het perceel.
  • Fokko Kortlanglaan 150-152: 10 woningen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen