Kruispunt Julianalaan-Stationsstraat-Pastorieweg Ermelo krijgt voorrangsplein

Foto: google maps

Een nieuwe oplossing voor het kruispunt Julianalaan-Stationsstraat-Pastorieweg die de verkeersveiligheid verhoogt en de verkeersafwikkeling verbetert, is gevonden in de aanleg van een voorrangsplein.

Dit bericht de gemeente Ermelo.

Wens van meeste bewoners
Volgens het persbericht heeft het college van burgemeester en wethouders deze oplossing gekozen uit drie varianten, nadat er samen met omwonenden gekeken is naar wensen voor dit kruispunt. Het voorrangsplein voldoet aan de meeste bewonerswensen die zijn aangegeven.

Veiliger en overzichtelijker
Met deze oplossing kan het verkeer veiliger en overzichtelijker doorstromen, zowel richting de rotonde met de N303 als het centrum van Ermelo in en vice versa. Nu nog is er een gedwongen rijrichting vanuit de Julianalaan rechtsaf. Met het voorrangsplein kan verkeer ook weer linksaf slaan en worden deze verkeersstromen overzichtelijker voor de weggebruikers door de duidelijkere – gesplitste – rijbanen, fiets- en voetpaden.

Veiliger oversteken
Vanuit omwonenden kwamen met name wensen naar voren op het gebied van overzichtelijkheid, veiligheid en oversteekbaarheid van fietsers en voetgangers. Het gaat dan om goede opstelplaatsen en oversteekvoorzieningen.

Julianalaan
In het verlengde van het kruispunt, leven er daarnaast ook inrichtingswensen van de Julianalaan zelf, met de naastgelegen parkeerplaats bij het winkelcentrum. Hier vindt nog een nadere uitwerking van plaats.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen