Gemeente Ermelo kampt met personeelstekort op Ruimtelijke Ordening

Foto: pixaby.com

De gemeente Ermelo kampt met een personeelstekort op de afdeling Ruimtelijke Ordening. Meerdere vacatures voor specialistische medewerkers krijgt de gemeente maar niet ingevuld. Door het tekort worden daarom een aantal projecten ruimtelijke ordening tijdelijk stopgezet.

Dit laat de gemeente Ermelo weten.

‘Gewoonweg de mensen niet’
De gemeente Ermelo is niet de enige gemeente die met een tekort kampt. Meer plaatsen in Nederland hebben hinder van de krapte op de arbeidsmarkt. “Wat we doen”, licht wethouder Laurens Klappe toe, “doen we uiteraard met de grootste zorgvuldigheid. Als we moeten kiezen tussen deze zorgvuldigheid en een veelheid aan uitgevoerde projecten, gaan we natuurlijk altijd voor dat eerste. Dat neemt niet weg dat we het een lastige beslissing vinden om deze pas op de plaats te maken. Maar het kan niet anders; we hebben gewoonweg de mensen niet om het allemaal uit te voeren.

5 vacatures
Met een tekort van bijna een kwart van de formatie (er zijn op dit moment vijf vacatures) is er een enorme werkvoorraad en werkdruk ontstaan. Deze is – met name voor de medewerkers – niet houdbaar. Met het tijdelijk stoppen van een aantal projecten en tegelijkertijd de werving voortzetten, wil het college bereiken dat de werkvoorraad teruggebracht wordt en dat de projecten die doorlopen goed uitgevoerd kunnen worden.

Hoe nu verder?
De lijst wordt wekelijks besproken en één keer per maand aan de collegevergadering toegevoegd. Zo heeft het college een up-to-date inzicht. Afhankelijk van hoe de werving verloopt, kunnen er projecten eerder worden opgepakt, dan de tijdelijke pauze die nu wordt ingelast tot 1 januari 2022.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden