College wil gouden jubileum van de gemeente Ermelo vieren

Foto:

Het college van burgemeester en wethouders wil in 2022 het gouden jubileum van de gemeente Ermelo vieren.

Op 1 januari 2022 bestaat de huidige zelfstandige gemeente Ermelo namelijk 50 jaar. In 1972 zijn Ermelo en Nunspeet opgesplitst in 2 afzonderlijke gemeenten. De nieuwe gemeente Ermelo bestaat sinds 1 januari 1972 uit het centraal gelegen dorp Ermelo met daaromheen de negen kleinere kernen De Beek, Drie, Horst, Houtdorp, Leuvenum, Speuld, Staverden, Telgt en Tonsel.

Voor en door Ermelose inwoners
Het moet als het aan het gemeentebestuur ligt, een feest worden voor en door Ermelose inwoners. De gemeente wil de Ermelose samenleving proactief vragen mee te denken en mee te doen door initiatieven, activiteiten t.b.v. het 50-jubileum te organiseren en deze aan te dragen bij de gemeente Ermelo.

Comité Ermelo50
Om dit gecoördineerd op te pakken wordt een comité Ermelo50 opgericht. Het comité Ermelo50 zorgt ervoor dat alle activiteiten die bij het 50 jarige jubileumjaar horen elkaar niet overlappen en extra aandacht krijgen.

Eén maar
Er is één maar, het college hoopt dat alle beperkingen vanwege corona in 2022 voorbij zijn. De kans bestaat namelijk dat het coronavirus toch roet in het eten gooit, en dat geplande activiteiten en evenementen niet kunnen doorgaan.

De te verwachten kosten
Om de creatieve ideeën en activiteiten gedurende het jubileumjaar te ondersteunen en te stimuleren vermelden de achterliggende stukken, is het nodig hiervoor budget vrij te maken. Op basis van ervaringscijfers van soortgelijke activiteiten en initiatieven bij andere gemeenten verwacht het college hiervoor een bedrag tussen de € 80.000 en € 100.000 te moeten reserveren.

Hoe kosten dekken?
Er wordt onderzocht of een deel van dit bedrag kan worden gedekt vanuit het overhevelen van het overschot vanuit het subsidiebudget Culturele Culturele Projecten 2020 en 2021. Immers door de corona crisis zijn de meeste evenementen in 2020 en 2021 niet doorgegaan. Daarnaast wordt nagegaan of een deel gedekt kan worden vanuit het steunpakket van de Rijksoverheid voor de culturele sector.

Zie ook animatiefilmpje:

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden