Garderenseweg in Speuld Ermelo een poos ‘op slot’ voor autoverkeer

Foto: pixaby.com

De Garderenseweg in Speuld, een buurtschap in de gemeente Ermelo, gaat een poos ‘op slot’. Deze weg krijgt namelijk een nieuwe, eigentijdse en veilige inrichting.

Dit bericht de gemeente Ermelo.

Planning
De werkzaamheden in Speuld starten 28 juni. Tijdens de bouwvak (26 juli t/m 13 augustus) wordt er niet gewerkt. Na de bouwvak worden de werkzaamheden weer hervat. Tijdens de werkzaamheden is doorgaand autoverkeer niet mogelijk. Hiervoor komen omleidingsroutes. Voor fietsers en aanwonenden blijft de weg wel open, met uitzondering van de dagen dat het asfalt aangebracht wordt. Het asfalt van de Garderenseweg wordt vervangen vanaf de rotonde van de N302, tot en met het einde van de bebouwde kom richting Garderen.

Veiligheid verbeteren
Dat er iets moet gebeuren aan de rijbaan in Speuld stond al jaren als een paal boven water. De route door het dorp wordt veel gebruikt voor verkeer naar de N302. Om het dorp veiliger te maken, wordt de rijbaan smaller. Aan beide zijden van de weg komen brede rode fietsstroken. De rijbaan zelf wordt binnen de bebouwde kom geel, buiten de bebouwde kom zwart.

Elektrisch
Om met minimale uitstoot van stikstof de rijbaan te vernieuwen, bekeek het bouwteam de afgelopen maanden vele innovatieve mogelijkheden. Eén van de belangrijkste vernieuwingen is dat al het transport óp het werk grotendeels elektrisch gedaan wordt.

Voor het eerst
Het is voor het eerst dat al het transport elektrisch is bij een project in de GWW sector. Door het nabijgelegen natura2000 gebied ‘Speulderveld’ moet er minimale uitstoot van stikstof zijn.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden