Gemeenten vragen InteraktContour dagbesteding voor mensen met NAH voort te zetten

Foto: interaktcontour.nl

De gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Zeewolde vinden het belangrijk dat inwoners met een Wmo-indicatie de ondersteuning ontvangen die ze nodig hebben.

Dit bericht de gemeente Ermelo.

InteraktContour
In de afgelopen periode is gebleken dat niet voor iedere inwoner een geschikte plek beschikbaar was bij de nieuw gecontracteerde aanbieders. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen met niet aangeboren hersenletsel. De gemeenten hebben er daarom voor gekozen in het belang van de inwoners, een aantal aanbieders waaronder InteraktContour, te vragen de dienstverlening voort te zetten.

Gestopt om knellende voorwaarden
InteraktContour meldde 1 maart 2021 te gaan stoppen met de dagbesteding voor inwoners met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) in de Noordwestelijke Veluwe en Zeewolde. Door de nieuwe knellende voorwaarden vanuit de gemeenten meende InteraktContour, zou kwalitatieve en veilige zorg aan cliënten en hun naasten/mantelzorgers niet mogelijk zijn. InteraktContour besloot daarop de locaties in Ermelo en Harderwijk te sluiten per 1 juni.

Nieuwe contracten
Eerder hadden de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek, Putten en Zeewolde recent de aanbesteding voor de Wmo maatwerkvoorzieningen huishoudelijke hulp, begeleiding, (ambulant en groep) en logeeropvang afgerond. De nieuwe contracten zijn ingegaan op 1 juni 2021.

Herberekening
De afgelopen periode zijn er echter vragen gesteld over de prijs die zorgaanbieders ontvangen om groepsbegeleiding te bieden. De gemeenten hebben opnieuw zorgvuldig naar de kostprijs gekeken, echter nu blijkt dat deze berekening niet helemaal voldoet aan de eisen die de gemeenten eerder hebben gesteld. De gemeenten zullen een herberekening laten uitvoeren om er zeker van te zijn dat aanbieders een reële prijs ontvangen voor de ondersteuning die zij leveren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden