College zet de muziektent op ’t Weitje in de bloemetjes

Voorbeeld zoals het er ongeveer uit gaat zien.
Foto: gemeente Ermelo

De muziektent op ’t Weitje gaat dit jaar de show stelen met fleurige bloemen. Deze komen te staan in 7 bloembakken en langs 3 staande piramides. Dit heeft het college van burgemeester en wethouders besloten.

Na de zomer in de verf
De bedoeling is dat het college zo snel mogelijk opdracht geeft voor de uitvoering aan Oase Lease, het bedrijf waarmee de gemeente een leasecontract heeft voor alle plantenbakken in het centrum. Het ophangen van de plantenbakken betekent wel dat de muziektent na de zomer opnieuw in de verf kan worden gezet. Het college geeft gezien de periode van het jaar en de toeristische stroom die daarmee op gang komt prioriteit gegeven aan de plantenbakken.

Meer wensen
De plantenbakken maken deel uit van de renovatie van de muziektent op ´t Weitje. Het college wilde al eerder de muziektent weer voorzien van plantenbakken, een kerstboom in december en de mogelijkheid tot het plaatsen van extra vlaggenmasten. Een aantal jaren geleden zijn echter vanuit bezuinigingen deze wensen geschrapt. Later dit jaar zal duidelijk worden of een kerstboom en vlaggenmast financieel ook haalbaar is.

Kosten
De kosten bedragen 2.900,00 euro en worden in 2021 á 900,00 euro gedekt uit het budget ‘groen’ en 2.000,00 euro wordt verhaald op het budget Muziektent MOP. Vanaf 2022 gaat de financiering via het Centrummanagement (CME).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden