Gemeente Ermelo start met de herinrichting Garderenseweg in Speuld

Illustratie herinrichting Gardenseweg in Speuld.
Foto: via gemeente Ermelo

De Garderenseweg krijgt een nieuwe eigentijdse en veilige inrichting. Er komt onder andere een nieuwe fietsvoorziening. Ook pakt de gemeente Ermelo het kruispunt bij de school aan. Donderdag 18 maart ondertekenden de gemeente en aannemer Van Gelder de bouwteamovereenkomst.

Dit bericht de gemeente Ermelo.

Twee maanden
Aannemer Van Gelder: “Met de voorbereidingen voor de uitvoering starten we zo snel mogelijk. Het is de bedoeling om in juni buiten te beginnen met de werkzaamheden. We verwachten dat de werkzaamheden ongeveer twee maanden duren. Het asfalt van de Garderenseweg vervangen we vanaf de rotonde van de N302 tot en met het einde van de bebouwde kom richting Garderen. De fietsstroken op de weg krijgen een rode kleur asfalt. Hierdoor worden ze veel duidelijker. We nemen ook andere maatregelen, zoals drempels. Dit wordt allemaal gedaan om de verkeersveiligheid in dit mooie buurtschap te vergroten.”

Belangrijke fietsroute
De route Garderenseweg richting N302 is een belangrijke fietsroute voor onder andere schoolgaande kinderen. Om de weg veiliger te maken voor alle weggebruikers stemde de gemeenteraad in juli 2019 in met het plan van de gemeente en de buurtvereniging: een veilige weg met een overzichtelijke wegindeling en met behoud van het dorpse karakter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden