Vijvers wijk ‘De Maat’ in Ermelo hebben vernieuwde steigers en vlonders

Foto: Gemeente Ermelo

“Helaas geen feestelijke samenzijn met de buurtbewoners en de wijk- en visvereniging”, verzuchtte wethouder Leo van der Velden. “Maar de ingebruikname helemaal onopgemerkt voorbij laten gaan wilde ik ook niet. Vandaar dat ik hier toch sta in klein comité met de aannemer, een bewoners afvaardiging en wijkvereniging West. Om even stil te staan bij dit mooie project. Ik hoop dat de bewoners en visvereniging weer met veel plezier gebruik gaan maken van de vernieuwde steigers en vlonders.”

Dit bericht de gemeente Ermelo.

In slechte staat
Vorig jaar stemde het college van burgemeester en wethouders in met de vervanging van de steigers en vlonders van de vijvers aan de Oude Nijkerkerweg en Prof. Lindenboom vlakbij wijk ‘De Maat’ (Ermelo-West). Deze waren in slechte staat. De vervanging maakt deel uit van meerdere noodzakelijke onderhoudsprojecten. Zo houdt de gemeente de wijken van Ermelo groen, aantrekkelijk en leefbaar voor haar inwoners.

Toekomstbestendig
De gemeente verving in totaal drie vlonders en/of steigers. Het gaat om de vlonder met steiger bij de grote vijver aan de Oude Nijkerkerweg en een steiger en een vlonder aan de lange vijver langs de Prof. Lindeboomlaan. Met de bewoners aan de Prof. Lindeboomlaan, de visvereniging en de wijkvereniging stemde de gemeente af over de aanpak. De steigers en vlonders zijn bijna 1 op 1 vervangen met materialen als hardhout en beton voor een toekomstbestendige inrichting. De steiger aan de Prof. Lindeboomlaan veranderde iets van vorm en kreeg er een parkeerplaats bij. Naast de aanpak van de steigers en vlonders brachten we hier en daar ook nieuw groen aan. Met al deze verbeteringen ziet de buurt er weer mooier uit.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden