Tijdelijke woonunits Beemdweg Ermelo vanaf eind 2021 klaar voor de verhuur

Foto: google maps

Wie een zienswijze wil indienen voor 21 tijdelijke woonunits aan de Beemdweg 17, kan dit doen tot woensdag 17 maart een zienswijze indienen. Het college van burgemeester & wethouders heeft namelijk ingestemd met de ontwerpvergunning.

Dit laat de gemeente Ermelo weten.

Toto 28 jaar
Locatie de Beemdweg 17 de Beemdweg 17 bevindt zich in wijk Oost. Het gaat om een stuk braakliggend terrein tegenover de Beatrixschool. De woonunits zijn bedoeld voor jongeren tot 28 jaar en mensen die door omstandigheden dringend op zoek zijn naar een woonruimte.

Voor 15 jaar
Met de tijdelijke huisvesting voldoet de gemeente aan de vraag naar woonruimte voor jongeren in Ermelo. De woonunits zijn voor 1-persoonshuishoudens. Na 15 jaar loopt het project af en zal het terrein weer leeg worden opgeleverd. Op het terrein staat ook een boerderij. Dit is een beeldbepalend gebouw uit 1925. Dit jaar wordt er verder gekeken hoe de boerderij past in het project tijdelijke huisvesting.

Vogelhuisjes en vleermuiskasten
Bij de inrichting van het plan wordt natuur- en groeninclusief bouwen toegepast. Dit behoudt en verbetert de biodiversiteit. Er worden inheemse boomsoorten en struiken geplant, vogelhuisjes geplaatst en vleermuiskasten. Ook wordt er rekening gehouden met waardevolle beplantingen. De meerstammige beuken aan de rand van het projectgebied blijven in ieder geval behouden.

Klankbordgroep
Het terrein ontwikkelde de gemeente Ermelo samen met een klankbordgroep. In de klankbordgroep zitten omwonenden, vertegenwoordigers van de gemeente en UWOON. De verwachting is dat UWOON de woonunits eind 2021 gaat verhuren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden