Geen parkeergarage, maar hoe tekort parkeerplaatsen Markt 2.0 in Ermelo dan oplossen?

College Ermelo laat idee van parkeergarage varen.
Foto: Gemeente Ermelo

Het college van burgemeester & wethouders houdt niet vast aan een parkeergarage inzake het plan Markt 2.0, zegt verantwoordelijk wethouder Laurens Klappe. Daarvoor is niet voldoende draagvlak vanuit de samenleving, en ook de gemeenteraad is geen voorstander van een parkeergarage. 

Probleem niet opgelost
Maar daarmee is het probleem van het aantal beloofde parkeerplaatsen niet opgelost, zo verduidelijkte Klappe vandaag, maandag 8 februari.

Maquette
De komende tijd wordt er aan een maquette gewerkt die de omgeving in kaart brengt, inclusief de bebouwing, om uit te puzzelen waar en hoeveel parkeerplaatsen, lang en kort parkeren, er kunnen worden gerealiseerd. Eind februari, begin maart, denkt Klappe de maquette klaar te hebben om er met de commissie van de gemeenteraad over te discussiëren.

Markt 2.0
In 2015 besloot de gemeente Ermelo mee te werken aan de uitbreiding van de Plus, de vernieuwing van de Aldi en de komst van de Action. Met deze initiatiefnemers is contractueel overeengekomen te voorzien in 360 parkeerplaatsen.

Verwarring
In het bestemmingsplan Markt 2.0 dat de gemeenteraad vaststelde op 15 juni 2017 wordt evenwel gesproken van 338 parkeerplaatsen. Het verschil in aantal schept verwarring meent Anneke Knoppert, fractievoorzitter van Progressief Ermelo (PE). Op de website van PE legt zij uit hoe deze getallen tot stand zijn gekomen, lees HIER de uitleg van Anneke Knoppert.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden