Demi, Michelle en Noa willen meer bekende winkels in centrum Ermelo

Demi, Michelle en Noa.
Foto: screenshot online prijsuitreiking

Meer bekende winkels in hartje Ermelo, ofwel grootwinkelbedrijven, om lekker te kunnen shoppen. Dat lijkt Demi, Michelle en Noa wel wat. Deze 3 derde jaar leerlingen van VMBO Groevenbeek presenteerden vanmiddag, donderdag 28 januari, hun kijk op hoe Ermelo er in 2030 uit zou moeten zien. Dit hadden ze de afgelopen periode samen met zo’n 300 andere leerlingen voor de vakken maatschappijleer en aardrijkskunde gedaan op uitnodiging van de gemeente Ermelo. De gemeente maakt namelijk een omgevingsvisie en wil daarbij zoveel mogelijk inwoners betrekken, ook de jeugd. 

Online prijsuitreiking
Vanmiddag vond de online prijsuitreiking plaats. Er waren 5 winnende inzendingen geselecteerd. Vanuit het gemeentehuis bekeek wethouder Laurens Klappe de inzendingen, voorzag elke inzending van positief commentaar, deelde complimenten uit, puzzels én cadeaubonnen.

Horeca
Naast meer bekende winkels tipten Demi, Michelle en Noa de gemeente ook de horeca meer te spreiden over het dorp. De leerlingen was gevraagd om onder meer met foto’s en video’s te laten zien wat zij van mooi vinden in Ermelo en dus moet blijven. Maar ook wat juist lelijk is in hun ogen en dus zou moeten verdwijnen. Daarnaast werd ze gevraagd wat ze missen in hun leefomgeving en wat belangrijk is om in de toekomst te ontwikkelen.

Opvallend
Opvallend aan de 5 winnende inzendingen was dat de hei die Ermelo rijk is, alom wordt gewaardeerd. Om het natuurschoon, maar ook om een plek om er heerlijk te ontspannen. Een plek kortom waar geen huizen gebouwd mogen worden.

Watertoren
Ook kasteel Oud-Groevenbeek wordt erg gewaardeerd. De in de buurt gelegen verlaten watertoren echter zou volgens Thijs en Jimmy erg geschikt zijn als museum, waar echt Veluws water kan worden geproefd.

Minder fraai
Minder fraai om te zien vinden sommige leerlingen industrie Kerkdennen. Daar zou wat aan moeten gebeuren, zo adviseren zij. Ook de bejaardenwoningen aan de Sportlaan tegenover het DVS’33 sportcomplex zouden een opknapbeurt verdienen.

De winnende leerlingen:

 • H63:
  Noa van de Poppe, Jade Poortinga en Daniek Rook
 • Tl3:
  Jimmy van den Brink en Thijs Koekoek
  Marit Versteeg en Liesbeth Arissen
 • K3
  Michelle Karrenbeld, Noa Verschoor en Demi Boute
 • B3
  Charlotte Brinkert

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden