Schade van ruim € 3.000,- tijdens jaarwisseling in Ermelo

Vuurwerk tijdens jaarwisseling 2020/2021.
Foto: Grietje-Akke de Haas

In een persbericht dat de gemeente Ermelo vandaag, donderdag 7 januari, verspreid wordt gesproken over een rustig verlopen jaarwisseling een week terug. Burgemeester Dorine Burmanje zegt zelfs trots op Ermeloërs te zijn voor het houden aan de maatregelen.

Merkwaardige constatering
Volgens de gemeente is door het overgrote deel van de inwoners goed gehoor gegeven aan de maatregel om dit jaar geen vuurwerk af te steken. Er zou hier en daar vuurwerk zijn afgestoken. Wat een merkwaardige constatering is. In wijk Oost bijvoorbeeld was er namelijk sprake van het afsteken van heel zwaar vuurwerk, dat oudejaarsdag voor veel geluidsoverlast zorgde, als ook de dagen ervoor. Ook voor, tijdens en een uur na de jaarwisseling werd er flink op los geknald.

Schade van ruim € 3.000,-
Ondanks dat de jaarwisseling volgens de gemeente rustig verliep is er wel schade aangericht. Inmiddels is de balans opgemaakt. In totaal werden 4 openbare prullenbakken vernield en 12 verkeersborden. Ook werden er op 2 plekken putdeksels beschadigd, een informatiebord vernield en ook een kastanjeboom moest het ontgelden. Het totale schadebedrag komt hiermee op ruim € 3.000,-.

Mee op surveillance
Burgemeester Burmanje heeft in de oudjaarsnacht ook zelf een kijkje genomen in de straten van Ermelo. Ze ging mee op surveillance met de politieteamchef Veluwe-West. Burmanje: “Ik ben blij en trots dat Ermelo zich zo goed aan de maatregelen heeft gehouden. Wederom een bevestiging voor mij wat een fijn dorp dit is. Mooi ook om te zien dat mensen er – ondanks de beperkingen – in kleine kring een gezellige jaarwisseling van wisten te maken. Uiteraard blijft het jammer dat we wel weer wat schades hebben, elke schade is er natuurlijk eentje teveel. Maar onderaan de streep ben ik heel tevreden met de jaarwisseling 2020/2021.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden