300 VMBO-leerlingen Groevenbeek denken mee over toekomst van Ermelo

Foto: Gemeente Ermelo

Ongeveer 300 leerlingen van het derde jaar VMBO Groevenbeek brengen in beeld hoe Ermelo er in 2030 uit zou moeten zien. Dit doen ze voor de vakken maatschappijleer en aardrijkskunde en is een samenwerking met de gemeente Ermelo.

Dit bericht de gemeente Ermelo.

Omgevingsvisie
De gemeente maakt een omgevingsvisie en wil daarbij zoveel mogelijk inwoners betrekken en ook de jeugd. Belangrijk, want met deze omgevingsvisie stelt de gemeenteraad de kaders vast voor de toekomst van Ermelo. Omgevingsplannen en vergunningen worden straks getoetst aan deze visie.

Op pad
De leerlingen gaan op pad in Ermelo en maken onder meer foto’s en video’s van wat zij mooi vinden in Ermelo en dus moet blijven. Of, want dan kan ook, juist lelijk is in hun ogen en dus zou moeten verdwijnen. Ook over wat ze missen in hun leefomgeving en wat belangrijk is om in de toekomst te ontwikkelen, komen de leerlingen met ideeën.

Praktische blik
De gemeente Ermelo maakt graag gebruik van de praktische blik die VMBO-leerlingen op Ermelo hebben. Begin volgend jaar zal wethouder Laurens Klappe het werk van de leerlingen bekijken en ook per leerweg in het VMBO een winnaar selecteren.

Enquête voor alle inwoners
In januari 2021 kunnen alle inwoners een online vragenlijst invullen over de omgevingsvisie. Hierin komen onderwerpen als economie, wonen, duurzaamheid, recreatie, bereikbaarheid en het groen in de gemeente Ermelo aan bod. Later in het jaar worden daarvoor ook andere inspraak mogelijkheden georganiseerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden