Toren van de Immanuelkerk in Ermelo krijgt verlichting

Immanuelkerk aan de Stationsstraat 137 in Ermelo.
Foto: Archief

De kerktoren van de Immanuelkerk krijgt verlichting. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Zodra er een omgevingsvergunning is verleend kan Industrielicht B.V. aan de slag met de werkzaamheden die de kerktoren aanlichten.

Centrumverlichting compleet
Het aanlichten van de kerktoren van de Immanuëlkerk zo meent het college, maakt de centrumverlichting vanaf ’t Weitje door hartje Ermelo op weg naar het station compleet. Ofwel, het centrum van Ermelo wordt met ook het aanlichten van de kerktoren een stuk aantrekkelijker. De kosten voor het aanlichten van de kerktoren, circa € 20.000,00, worden betaald uit het budget voor Centrumontwikkeling.

U zoekt een allround installatiebedrijf? Zes specialismen onder één dak!

Toestemming van de kerk
Omdat de Immanuelkerk eigendom is van de Gereformeerde Kerk, moest eerst toestemming worden gevraagd aan het college van kerkrentmeesters.  Deze stemde toe mits de gemeente de energiekosten voor de rekening neemt. Ook stelde het college van rentmeesters een bliksemafleider als voorwaarde.  De gemeente wil de kerktoren graag aanlichten en betaalt daarom de jaarlijkse onderhouds- en energiekosten uit de bestaande budgetten onderhoud en energie Openbare Verlichting.

15 jaar
Bovendien wil de gemeente ook graag dat de kerk intern is verlicht, tegelijk met de buitenverlichting. De kerk stemde toe en betaalt hiervoor zelf de energiekosten. De overeenkomst met de kerk is 15 jaar, gezien de geschatte houdbaarheid van de lichtinstallatie 15 jaar is. In de overeenkomst is opgenomen dat een jaar voor het verstrijken van de termijn er nieuwe afspraken kunnen worden gemaakt. De verwachting is dat de verlichting zo snel mogelijk na de jaarwisseling wordt aangebracht.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden