Metamorfose bedrijventerrein Kerkdennen Ermelo ook uitkomst voor parkeerders

De weg Kerkdennen op bedrijventerrein Kerkdennen.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Maandenlang hebben de wegen van Kerkdennen ‘braak gelegen’ vanwege de werkzaamheden om het oudste bedrijventerrein van Ermelo verkeersveilig, vitaal en duurzaam te maken. Maar dan heb je ook wat. Vooral de weg Kerkdennen is erg opgeknapt qua aanzicht en de parkeermogelijkheden. De weg oogt opgeruimd, ligt er strak bij en het nodige groen maakt het helemaal af. Bovendien is er nu voldoende parkeergelegenheid.

Een ergernis van jewelste
Zowel voor de bedrijven als de 2 sportscholen was de weg Kerkdennen qua parkeren een ergernis van jewelste de afgelopen jaren. Er waren niet genoeg parkeerplaatsen, en het was niet altijd duidelijk waar wel of niet en op welk tijdstip er geparkeerd mocht worden. Om hoge boetes te voorkomen prijkte bij sportschool BouwSports niets voor niets prominent een affiche op de toegangsdeur vooral niet te parkeren op de lange parkeerstrook die bestemd was voor vrachtwagens, ook ’s avonds niet.

Blauwe zone
Nu de ruimte van de weg Kerkdennen veel praktischer is ingericht is dit parkeereuvel verleden tijd. De parkeerstrook voor vrachtwagens is bovendien duidelijk voorzien van een blauwe belijning, die vrachtwagens toestaat er maximaal 4 uur te parkeren.

Herderlaan
Naast de weg Kerkdennen werd ook de Herderlaan grondig aangepakt.  De gemeente Ermelo verving het asfalt en paste snelheidsremmende maatregelen toe. Ook werd de maximum snelheid teruggebracht naar 30 km/u. Deze maatregelen moeten leiden tot een veiligere verkeerssituatie voor alle weggebruikers van en naar het bedrijventerrein.

Klimaatbomen
Op 30 november startte het laatste onderdeel van het project: het aanbrengen van het groen. Het groen bestaat onder andere uit 11 klimaatbomen. Voor deze bomen wordt hemelwater afgekoppeld en geleid naar de groeiplaats van de bomen. Een groeiplaats is zo ingericht dat er heel veel water kan worden opgeslagen. Klimaatbomen beperken hittestress en langdurige droogte, maar ook wateroverlast. En zijn zo een antwoord op ons veranderende klimaat.

Fietspad
Het verbreden van het fietspad over de Groevenbeekse Heide maakt ook deel uit van de verbeteringen van Kerkdennen. Klik HIER voor eerdere berichtgeving.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden