Gemeente Ermelo vervangt 11 recreatieve welkomstborden

De huidige recreatieve welkomstborden worden vervangen.
De huidige recreatieve welkomstborden worden vervangen.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Het zal menig automobilist en fietser zijn opgevallen dat de recreatieve welkomstborden bij de gemeentegrens er niet meer zo mooi uitzien. De staat van deze borden is slecht en de kleuren zijn vervaagd. De gemeente Ermelo vindt dat zelf ook; reden om 11 van de 14 te vervangen voor nieuwe bebording. 

Led-portalen
Op 3 plekken bij de entree van de bebouwde komen geen nieuwe welkomstborden borden terug. De huidige borden worden verwijderd omdat er wordt gewerkt aan led-portalen bij de entreewegen van de bebouwde kom van Ermelo.

Eenheid creëren op de Veluwe
De recreatieve welkomstborden in Ermelo zijn onderdeel van een gezamenlijke aanpak van de recreatieve bebording om eenheid te creëren op de Veluwe. De bedoeling is dat elke Veluwse gemeente nieuwe eenduidige en eigentijdse bebording heeft.

Kosten € 9.205,- 
De borden moeten overigens nog worden ontworpen, waarbij de gemeente betrokken wordt bij de keuze van de afbeeldingen op de verschillende welkomstborden. Het streven is dat het ontwerp februari volgend jaar klaar is om goed te worden gekeurd door portefeuillehouder Leo van der Velden. De kosten bedragen € 9.205,- en wordt bekostigd vanuit het budget Stimuleringsagenda toerisme & recreatie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen