Verkiezing: ding mee naar de titel ‘gezelligst verlichte straat’ van Ermelo

Foto: Grietje-Akke de Haas

De dagen worden korter, en in tijden van sociale afstand kunnen de korte dagen ons soms best wel aanvliegen. Misschien heb je daar niet zo veel last van doordat je een goed sociaal netwerk hebt, maar er zijn genoeg mensen om ons heen die dat niet hebben.

Door Pieter Trap, Leefbaarheidsteam Ermelo.

Oproep
Om de donkere dagen toch wat gezelliger te maken is Welzijn Ermelo het initiatief ‘Een lichtje in donkere dagen’ gestart. Zij hebben de oproep gedaan om zoveel mogelijk vensterbanken, balkons en tuinen te versieren met kerstverlichting om zo niet alleen voor jezelf maar juist ook voor je omgeving de december-stemming wat dichterbij te laten komen.

Verkiezing met prijs
Het Leefbaarheidsteam vindt dit zo’n goed en laagdrempelig initiatief dat zij hier graag bij aansluiten en er zelfs een verkiezing tot ‘gezelligst verlichte straat’ mét bijpassende prijs aan wil koppelen. Pieter Trap: “December is een maand waarin we normaal gesproken extra naar elkaar omkijken, maar door de sociale afstand die wij moeten aanhouden is dat nu best een uitdaging. Om die reden loven wij een prijs uit aan de straat, het buurtje, woonblok of hofje dat het gezelligst is aangekleed met verlichting.”

Voorwaarden
Er zijn natuurlijk een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen. Pieter Trap: “Als initiatiefnemer(s) moeten er zoveel mogelijk adressen betrokken worden bij het versieren. En probeer juist het adres er eens bij te betrekken dat normaal gesproken de voordeur dicht houdt.”

Tegoedbon van 500 euro
De straat met de leukste verlichting verdient een tegoedbon van maximaal € 500,- die te besteden is voor een gezamenlijke activiteit voor in de tijd dat de Covid19 maatregelen dat weer toelaten. Doe jij mee met je straat, buurtje, woonblok of hofje? Opgeven kan tot 5 december via [email protected]. Geef je straat en de deelnemende huisnummers door! Als je je hebt opgegeven kunnen jullie de versiering op zaterdag 12 december tussen 10:00 en 13:00 uur ophangen. Op dat moment gaat de bus van het leefbaarheidsteam rond langs de opgegeven locaties met koek en zopie. (eerder ophangen mag natuurlijk ook) Diezelfde avond wordt met een tweede rondgang de winnaar bepaald als alle lichtjes branden!

  • Meedoen dus! Niet alleen voor jezelf, maar juist voor de ander!

Pieter Trap (eigen foto).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen