Ook vuurwerkverbod in Ermelo, maar carbidschieten mag wel

Ook in buurtschap Horst & Telgt is carbidschieten populair met oud&nieuw.
Foto: Archief Roy de Haas

De verkoop- en het afsteken van vuurwerk wordt de komende jaarwisseling eenmalig verboden om extra druk op de al zwaar belaste zorg en op de handhaving van de openbare orde te voorkomen. Maar carbidschieten mag wel in de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Dus ook in Ermelo, net als voorgaande jaren onder voorwaarden.

Populair
Communicatie van de gemeente Ermelo geeft aan dat de traditie van carbidschieten rond Oud en Nieuw populair is in de veiligheidsregio, ook in Ermelo. “Wij begrijpen heel goed dat iedereen zin heeft in een plezierige afsluiting van dit bijzondere jaar. Daarom mag, voor zover we nu kunnen beoordelen en zolang er geen landelijke en/of regionale beperkingen komen, ook dit jaar deze traditie doorgaan. De geldende coronamaatregelen moeten daarbij wel nageleefd worden. Om het carbidschieten gecontroleerd en gereguleerd te laten verlopen hanteren we in Ermelo een meldingsplicht voor het afschieten van carbid. De huidige spelregels op onze website blijven gelden.”

Naast de meldingsplicht gelden de volgende spelregels voor carbidschieten:

  • Schieten mag alleen op oudejaarsdag/nacht gebeuren, van 10.00 tot uiterlijk 02.00 uur.
  • Schieten mag niet binnen de bebouwde kom of op openbare wegen.
  • Er mogen geen metalen busdeksels of soortgelijke gevaarlijke projectielen worden gebruikt om met carbid af te schieten.
  • Het vrij schootsveld moet tenminste 75 meter zijn en hierin mogen geen verharde openbare wegen of paden liggen.
  • De plaats op het terrein, waarvandaan wordt geschoten, moet op een afstand van tenminste 100 meter van de woonbebouwing liggen.
  • Het terrein moet worden afgezet met lint of ander materiaal.
  • Het terrein moet worden verlicht als het carbidschieten na zonsondergang gebeurt.

ermelo.nl/jaarwisseling

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden