Vanaf 1 december 2020 maximaal 2 uur parkeren op Markt Ermelo

Foto: Pixaby

Vanaf 1 december 2020 kan er met een parkeerschijf maximaal 2 uur worden geparkeerd op de Markt. Door de komst van diverse parkeerterreinen voor lang parkeren kan het besluit van het college van 6 februari 2018 om de parkeerschijfzone uit te breiden op de Markt in Ermelo, worden uitgevoerd. 

Dit bericht de gemeente Ermelo.

Parkeerdruk beter verdelen
Er was lange tijd geen plek om lang te parkeren rond het centrum van Ermelo. Daarom was maar een gedeelte van de parkeerplekken op de Markt blauwe zone. Nu lang parkeren op diverse terreinen kan, wordt de blauwe zone op de Markt uitgebreid. Er is daardoor meer ruimte voor bezoekers van het centrum om kortdurend te parkeren. Op deze manier wordt de parkeerdruk in het centrum beter verdeeld.

Binnenkort aan de slag
De gemeente gaat binnenkort aan de slag met het aanbrengen van de blauwe lijnen op het parkeerterrein. Dit kan alleen als het droog weer is. Afhankelijk van de weersomstandigheden denkt de gemeente de werkzaamheden in november af te ronden. Vanaf 1 december 2020 is parkeren met parkeerschijf op het gehele parkeerterrein aan de Markt dan verplicht. Er geldt een maximale parkeerduur van 2 uur.

Parkeren zonder blauwe schijf
Lang parkeren kan op verschillende plekken in Ermelo: op het parkeerterrein aan de Chevallierlaan, de parkeerplaatsen aan de Groeneweg (kerkelijk centrum) en op het parkeerterrein bij voormalig Struikakkers (Rehobothkerk).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen