Vrijwilligers De Zaak van Ermelo winnen Groene Pauw Award 2020

Foto: Gemeente Ermelo

De vrijwilligers van de kringloopwinkel De Zaak van Ermelo aan de Herderlaan winnen de Groene Pauw Award 2020. Met deze award toont de gemeente Ermelo haar waardering voor een persoon of organisatie die een belangrijke bijdrage levert aan het duurzamer maken van Ermelo.

Dit bericht de gemeente Ermelo.

Belangrijke bijdrage
Wethouder Duurzaamheid Leo van der Velden: “De vrijwilligers van De Zaak van Ermelo zijn stuk voor stuk ondernemers. Ze leveren een belangrijke bijdrage aan hergebruik en circulariteit binnen de gemeente Ermelo. Het is niet zomaar een kringloopwinkel. Het bedrijf combineert duurzaamheid met creativiteit. Zo is er een plantenasiel en een 2e-kans bouwmaterialenhandel.”

Herbruikbaar
De jury over de winnaars: “Het bedrijf heeft duidelijk een plaats in de samenleving van Ermelo. De kringloopwinkel vergroot de lokale betrokkenheid bij klimaat- en milieuactie. De vrijwilligers in het bedrijf tonen in de praktijk aan hoe ‘herbruikbaar’ onze spullen zijn. Ze stellen het steeds weer nieuwe spullen kopen ter discussie.”

Vijf genomineerden
Dit jaar konden inwoners uit de gemeente Ermelo voor het eerst zelf mensen, organisaties of bedrijven inzenden waarvan zij vonden dat die de Groene Pauw Award verdienen. Een jury koos uit deze inzendingen vijf genomineerden waar vervolgens op gestemd kon worden. De overige genomineerden waren Natuur- en Milieu Platform Ermelo, FlexiFitness Ermelo, Han Kattenwinkel van NMP en de Groene vrijwilligers van de Ermelose Hei. Tijdens de stemperiode bleek het helaas mogelijk dat één persoon meerdere keren een stem op dezelfde kandidaat uit kon brengen. De stemuitslag zou dan niet 100% waterdicht zijn. Daarom is er besloten dat de jury unaniem een winnaar zou kiezen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen