College Ermelo kiest voor langwerpige parkeergarage ten Noorden van de Chevallierlaan

Een impressie van de voorgestelde stedenbouwkundige uitstraling van het pand.
Foto: Archief Gemeente Ermelo

Het college van burgemeester en wethouders legt het plan voor inrichting Markt in het centrum van Ermelo, binnenkort voor aan gemeenteraad.

Dit bericht de gemeente Ermelo.

360 parkeerplaatsen
Het persbericht licht het volgende toe. De Markt wordt een aantrekkelijk verblijfsgebied. Met ruimte voor winkeluitbreiding en groen. Ook moeten er 360 parkeerplaatsen komen, waarvan 250 in de blauwe zone. Het plan van het college waarin de bouw van een parkeergarage is opgenomen voorziet in al deze aspecten.

Langwerpige garage
Al in 2015 werd besloten mee te werken aan de uitbreiding van de Plus, de vernieuwing van de Aldi en de komst van de Action. Met deze initiatiefnemers is contractueel overeengekomen te voorzien in 360 parkeerplaatsen. Na uitgebreid onderzoek en het afvallen van de optie van dubbelparkeren op de Hooge Riet, bleek na vorig jaar zomer dat dit alleen kan door het bouwen van een parkeergarage. Het college heeft zich over meerdere varianten gebogen en kiest voor een langwerpige garage ten Noorden van de Chevallierlaan.

Groen
De parkeergarage moet in de plaats komen van de huidige parkeerplaatsen op de Chevallierlaan. Er blijft zo voldoende ruimte om van de Markt een aantrekkelijk verblijfsgebied te maken. Zo is er plek voor bomen en ‘groene maatregelen’ om hittestress tegen te gaan. Bovendien voorziet de parkeergarage ook in de parkeerbehoefte die ontstaat door de toekomstige woningbouw aan het Raadhuisplein.

Meerdere slagen
“Met dit plan maken we dus meerdere slagen ineen”, aldus wethouder Laurens Klappe. “We voorzien in voldoende parkeerplekken voor bezoekers van de Markt en voor (toekomstige) bewoners. Tegelijkertijd wordt het een aantrekkelijk groen centrumgebied dat een impuls geeft aan de gehele economie van de gemeente Ermelo.”

Gemeenteraad
De gemeenteraad wordt ook gevraagd in de te stemmen met een tijdelijke beperking van de maximale parkeerduur in de blauwe zone van 2 naar 1,5 uur tijden de bouwperiode. De gemeenteraad gaat zich nu over het plan buigen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden