Gemeenten Ermelo en Putten waarschuwen met campagne tegen drugslabs

De burgemeesters Baars en Lambooij.
Foto: Gemeente Ermelo

Lege stallen, boerenschuren en loodsen zijn aantrekkelijk voor criminelen om drugs te produceren. Criminelen intimideren mensen bovendien en buiten de verhuurders uit. Om verborgen drugslabs op te sporen kunnen meldingen cruciaal zijn. Daarom starten Meld Misdaad Anoniem en de gemeenten Ermelo en Putten campagne tegen ondermijnende criminaliteit in buitengebieden en op industrieterreinen.

Dit bericht de gemeente Ermelo maandag 28 september.

Drugscriminaliteit in Ermelo en Putten
In Ermelo en Putten kwamen vorig jaar 12 anonieme meldingen binnen over (de productie van) drugs. Vermoedelijk zijn er meer labs dan er worden opgespoord. Om te voorkomen dat verhuurders op verborgen locaties worden verleid met grote geldbedragen, wordt nu een tegenoffensief ingezet. Burgemeester A.A.J. Baars van de gemeente Ermelo: “Iedereen moet veilig misstanden kunnen melden. Bij Meld Misdaad Anoniem hebben inwoners de zekerheid dat zij anoniem informatie over criminaliteit kunnen doorgeven.”

Oproep
Burgemeester H.A. Lambooij van de gemeente Putten roept inwoners en ondernemers op om opvallende zaken te melden: “Ziet u dingen die anders zijn dan normaal? Of hebt u ergens een onbestemd gevoel over? Meld dit alstublieft. Als u voelt dat er iets niet klopt, is dat vaak ook zo”, aldus Lambooij. Signalen kunnen anoniem worden gemeld via 0800-7000 of online in een beveiligde omgeving via www.meldmisdaadanoniem.nl Het meldpunt Meld Misdaad Anoniem is onafhankelijk (geen politie). Naam, adres, telefoonnummer en IP-adres worden niet bekend bij Meld Misdaad Anoniem, de politie en de dader.

Campagne
Gebruikers van het buitengebied en industrieterreinen worden via de campagne geholpen om signalen te herkennen. Via een gerichte sociale mediacampagne worden video’s en banners verspreid. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van poster, flyers, pers- en nieuwsberichten. Ook stakeholders en ketenpartners van de gemeenten Ermelo en Putten dragen de boodschap actief uit. De campagne loopt vanaf oktober tot en met januari.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden