Aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het virus terug te dringen

Sportwedstrijden moeten het 3 weken zonder publiek doen.
Sportwedstrijden moeten het 3 weken zonder publiek doen.
Foto: Archief Theo Aalten

Tijdens een landelijke persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende drie weken van kracht.

Dit bericht de gemeente Ermelo maandag 28 september naar aanleiding van de landelijke persconferentie. De maatregelen zijn erop gericht om de kans op grote drukte en het aantal sociale contactmomenten tussen mensen te beperken, zonder de samenleving en de economie op slot te doen. Via haar website licht de gemeente exact toe welke regels de komende drie weken van kracht zijn. 

Regels voor binnen
Voor binnen geldt onder meer dat bezoek in de eigen woning, in de tuin of op het balkon is beperkt tot 3 gasten. Dit geldt naast het eigen huishouden en exclusief kinderen tot en met 12 jaar. In andere gebouwen dan de eigen woning geldt dat er met maximaal 4 personen een gezelschap mag worden gevormd. Kinderen tot en met 12 tellen hierbij niet mee. Dat betekent dat voor 1 huishouden of maximaal 4 personen, exclusief kinderen, een reservering bij een bioscoop of restaurant kan worden gemaakt. Het aantal personen per ruimte wordt beperkt tot 30.

Daarnaast hebben eet- en drinkgelegenheden inloop tot 21.00 uur, om 22.00 uur is de zaak gesloten. Bovendien moeten de sportkantines de deuren sluiten. Ook moet de detailhandel deurbeleid voeren om ervoor te zorgen dat personen 1,5 meter afstand houden. In overleg met de brancheorganisaties wordt, op basis van de lokale situatie, invulling gegeven aan de verplichting voor grotere winkels in de levensmiddelenbranche om 2 keer per dag een uur alleen voor ouderen en kwetsbare mensen open te zijn. Mensen met een contactberoep vragen hun klanten zich te registreren.

Regels voor buiten
Voor activiteiten buiten, waar geen continue doorstroming van mensen is, geldt een maximum van 40 personen. Dit is inclusief kinderen tot en met 12 jaar en exclusief personeel. Is er buiten wel een continue doorstroming van personen, zoals in dierenparken of op markten, dan geldt er een norm voor het aantal bezoekers per vierkante meter. Sportwedstrijden, zowel amateur als professioneel, moeten het de drie komende weken zonder publiek doen.

  • Voor het complete overzicht klik HIER
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen