College Ermelo belooft nog dit jaar duidelijkheid over dossier ‘De Haspel’

Foto: google maps

Het college van b&w wil nog dit jaar duidelijkheid verschaffen over de haalbaarheid van verplaatsing van de bedrijven aan de Haspelstrook en wat de vervolgstappen zijn. Dit heeft verantwoordelijk wethouder Laurens Klappe vandaag, maandag 7 september, toegezegd. Door de coronacrisis zou het onderzoek volgens Klappe zijn vertraagd.

Frustratie
Het verplaatsingsonderzoek loopt al een tijd tot grote frustratie van de Stichting Woon- en Recreatiebelangen Tonselse Veld (WRBT). De speren van WRBT zijn met name gericht op de pallet- en timmerfabriek E. ten Hove, waar volgens de stichting al jarenlang sprake is van illegale bebouwing, een te grote hoeveelheid aan pallets en waar niet wordt voldaan aan de brand- en veiligheidsvoorschriften. Met verschillende handhavingsverzoeken heeft WRBT de gemeente meerdere keren opgedragen op te treden tegen de pallet- en timmerfabriek.

Onaangekondigde controles
Eerder dit jaar alarmeerde stichting WRBT met een brief de gemeenteraad over de voortgang van het verplaatsingsonderzoek en de haalbaarheid van verplaatsing van de bedrijven aan de Haspelstrook. Waarop het college in een informatie-memo de gemeenteraad op de hoogte stelt van de voortgang. Daarin wordt ook ingegaan op de brandveiligheid bij de pallet- en timmerfabriek. In mei heeft een onaangekondigde controle op het perceel plaatsgevonden. De afdeling handhaving gaf onder meer aan dat de voorraad pallets zal fluctueren. Waarop het college verzekert direct in te grijpen indien zich een gevaarlijke situatie voordoet. Daarom worden er regelmatig onaangekondigde controles uitgevoerd.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden